Avatud arterioosjuha

Avatud arterioosjuha

Patent ductus arteriosus
Patent ductus arteriosus

Avatud arterioosjuha tekib siis, kui arendada arterioosjuha ei sulgu ja ei kao kui shunt ühendab vasak haru. Kopsu-ja aordi tavaliselt lähedal vasakul subclaviae. Veri pärineb aordi kaudu ductus pidev süstoolse ja diastoolse, see on kujul arterite venoossed fistulid, kuidas töö vasaku vatsakese on suurenenud. Mõnedel patsientidel, Oblitereeriv muutused veresoontes kopsudesse viib kopsu hüpertensioon. Sel juhul shunt on kahesuunaline või paremale-vasakule.

Kliinilise pildi avatud arterioosjuha

Sümptomid ja nähud avatud arterioosjuha

Puuduvad sümptomid kuni vasaku vatsakese dekompensatsiooni. Süda on normi piires või suurendatakse lihtsalt jõulisi meetmeid ülaosas. Lai pulsirõhu ja diastoolne rõhk on madal. Vasakul äärel rinnaku esimese intercostales ruumi saab kuulata pidev karm müra "masin", täpitähed lõpus südamekoone. Trilla on ühine. Kui on oluliselt suurenenud vasaku vatsakese kohal ja paradoksaalne tükeldamine teist tooni.

Radiograafiline järeldusi avatud arterioosjuha

Süda on tavaline suurus ja kuju, kuid seal võib suurendada ja vasaku koja ja vatsakese. Nähtavale tungida aordi ja vasaku koja.

EKG avatud arterioosjuha

Tavaline järeldused või märke vasaku vatsakese laienemine, mis sõltub laius kanalis.

Erikatsed:

Südame kateteriseerimine on võimalik luua vasakule-paremale šundi. Kateeter võib siirduda. Kopsu läbi ductus sisse aordi ja abiga angioödeem kardiograafia on võimalik, et välistada muud defektid (näiteks. Valsalva sinus rebend õigesse süda), mis toodab sarnast heli nagu arterioosjuha persistens.

Ravi avatud arterioosjuha

Aastal kogenud kätes, resolutiivosa suremus on madal (<1%), mistõttu on soovitatav sulgeda duett on. Resolutsioon oli suremus suurem eakatel patsientidel. Seetõttu peaksime olema ettevaatlikud nõustamisel kirurgilist sekkumist, eriti kui patsiendil on asümptomaatiline ja ei ole vasaku vatsakese hüpertroofia. Suurim risk esindab alaäge bakteriaalne endokardiit.

Juhul kui on märke kopsu hüpertensioon jaoks ligeerimine või lõikamiseks duett-d on vaidlustatud, kuid tänapäeva arvates pooldab ligging kõigil juhtudel, kui mõni muu šunt vasakult paremale, samal ajal kopsu vool suureneb, rõhk. Kopsu oli <100 mm Hg.

Prognoos on avatud arterioosjuha

Big šuntide varases lapsepõlves põhjustada kõrget suremust. Väiksemad šuntide on kooskõlas pikaajalise elu vanusest. Kõige levinum tüsistus on kongestiivse langus südame funktsiooni. Samuti võib esineda ja bakteriaalne endokardiit. Väikesel protsendil patsientidest on kopsu-ja hüpertensioon, et alajäsemete, eriti varbad on tsüanootilised (võrreldes tavalist värvi sõrmed. Selles seisukorras patsient ei ole operatsiooni.


Vabandame võimalike kirjavigu. See lehekülg on tõlgitud "healtcare-center.blogspot" Patent ductus arteriosus
Close