Bakteriaalne endokardiit

Bakteriaalne endokardiit

Bacterial Endocarditis
Bacterial Endocarditis

Sisuliselt diagnoosi bakteriaalne endokardiit

Alaäge bakteriaalne endokardiit

• patsiendi reumaatiliste või kaasasündinud südamehaigus.

• Pikaajaline palavik, kehakaalu langus, liigeste valu ja lihasvalu, väsimus ja aneemia.

• südamekahin, täppverevalumid, trombi nähtused.

• Vere kultuur oli positiivne.

Äge bakteriaalne endokardiit

• Ägeda või hiljutine infektsioon, ajalugu, mis on tehtud kirurgiline sekkumine.

• Kõrge temperatuuri järskude muutuste või välimusega uued müra tekkimist emboolia, petehhiad ja toksilist mõju.

Üldine hinnang bakteriaalne endokardiit

Alaäge bakteriaalne endokardiit (SBE) on tuleohtlik bakteriaalne infektsioon sisekestas, ja tavaliselt toetub reumaatiliste klapi või kaasasündinud südamehaigus. Esialgne põhjuste bakterveresus olid hingamisteede nakkused, sekkumised hambad või tsüstoskoopia. Kuid enamikul juhtudel nakkusallikas ei ole teada. Etioloogiliste tegurid on tavaliselt mitte hemolüütiline Streptococcus, Streptococcus viridans ja S. faecalis, stafülokokid aeg-ajalt, kuid igal teisel mikroorganism võib pidada.

Bakterid lahendada sisekestas klapp või ventiil rohkem. Algab saada hoiule fibriini ja moodustavad tromb. Levitamine bakterid veres, koos juba muutunud ventiil võib viia arengut aneurüsm, mis mõnikord siiski harva, võib see rebeneda. Võib-olla praegu ja aktiivne reumaatiliste kardiit. SBE arendada mõõduka kuni keskmise raskusega süsteemsed sümptomid: aju, neeru-, põrna või soolekinnisti emboolia, südamepuudulikkus, või nende mis tahes kombinatsioon. Pärast seda võib baktereemia ühest allikast ja sees paar päeva või nädalat.

Äge bakteriaalne endokardiit (ABE) on progresseeruv infektsioon normaalne või muutuva ventiili ja tekib tavaliselt raske bakterveresus alates ägedate infektsioonide, nagu kopsupõletik pneumokokkide, vaagnapiirkonna infektsioon või abstsess. Samuti võib tekkida komplikatsioone pärast operatsiooni või pärast südameoperatsiooni, kui nakatunud kude. Kõige tavalisem patogeenide Challengers on: pneumokokkide, Streptococcus ja gramnegatiivsete kolibakteri organismid.

Äge bakteriaalne endokardiit loob väga murenenud vormid bakterid, mis põhjustab tugevat esinemist metastaatilise mädanik, kiire perforatsioon, purustamine ja hävitamine muutunud ventiil või rebend chordae tendineae.

Kliinilise pildi bakteriaalne endokardiit

Sümptomid ja nähud: palavik esineb kõikidel juhtudel, kuigi võib esineda palavikuta periood. Eraldi või tervikuna võib esineda järgmised sümptomid: higistamine öösel, külmavärinad, halb enesetunne, väsimus, isutus, kaalulangus, ebamäärane lihaste valulikkus, punetus ja turse liigestes, äkilisi muutusi silmades, hemipleegia põhjustatud ajuemboolia, valu kõhus , rindkeret, muutused ühel pool keha poolt põhjustatud mesenteeriumi, neeru, või kopsuemboolia, ninaverejooks, verevalumid ja südamepuudulikkuse sümptomeid. Äge bakteriaalne endokardiit on turbulentne vool ja patsient on väga purjus.

Alaäge bakteriaalne endokardiit on tavaliselt reumaatiliste või kaasasündinud südamehaigus. On splenomegalia, täppverevalumid nahal ja limaskestade ja seejärel leida silmapõhja, ja veel saadaval verejooksu all küünte, paksenenud sõrmed ja varbad, kahvatu või kollakaspruuni värvi, neuroloogilised järeldused pärast ajuemboolia, tundlik punane sõlmede kohta sõrmed ja jalad. Südamekahinatele võib pidada tähtsusetuks, kui tegemist on infektsioonide tricuspidalis klapid ja klapi kopsuarteri. Kuid korduvate kopsuinfarkt tõttu kopsupõletik, südamekahinatele võib olla väga omastest tunnustest. Eakatel patsientidel kliiniliste esitlus on sageli ebatüüpilised.

Äge bakteriaalne endokardiit on tegelikult tõsine infektsioon koos palaviku, kõrge temperatuuri, äärmine väsimus, raske ja mitme sündmuste emboolia. See võiks toetuda eelmises põhjuslik infektsioon (kopsupõletik, furunkuloos, vaagnapiirkonna infektsioon) või võib tekkida ootamatult pärast operatsiooni. Südamekahinatele võivad kiiresti muutuda, ja südamepuudulikkus lõpe varem.

Äge bakteriaalne endokardiit ajal võib areneda profülaktika ja ebapiisav ravi antibiootikumidega. Sellistel juhtudel muutused on maskeeritud, ja esimene hoiatus võib tekkida järsku emboolia, siis petehhiad, ootamatu südamepuudulikkus, muutunud müra või kõrge temperatuur.

Tüsistused bakteriaalne endokardiit

Tüsistused juuresolekul äge bakteriaalne endokardiit ja alaäge bakteriaalne endokardiit võib sisaldada perifeersete arterite emboolia, mis viib hemipleegia või afaasia, soole infarkt, neeru-või põrna või äge arteriaalse puudulikkuse kätes või jalgades, südame paispuudulikkus, neerupuudulikkus, verejooks, aneemia ja luua metastaatilise abstsessid (eriti, kui tegemist on äge bakteriaalne endokardiit). Põrna abstsessid võib kahjustada mõju ravi, ja isegi kaasa algse seisundi.

Eristusdiagnoos eest bakteriaalne endokardiit

Alaäge bakteriaalne endokardiit tuleb eristada patsientide erinevaid sarnastel tingimustel. Hemipleegia, püsiv südamepuudulikkus, aneemia, verejooks kiindumus või ureemia põhjuseks võib olla alaäge bakteriaalne endokardiit. Kui patsiendil on mõni neist haigustest lisaks temperatuur ja isegi südamekahin, on vaja võtta hemoculture.

Konkreetsed haigused, mis teil vaja eristada on: lümfoom, purpur, reumaatilised palavik, levitada erütematoosluupus, krooniline meningococcemia, brutselloosi, tuberkuloosi, mitte-bakteriaalse tromboosi endokardiit või krooniline haigus kaalulangus.

Äge bakteriaalne endokardiit katta raske süsteemse reaktsiooni varem ilmnenud nakkuse. See võib tunnustada ainult siis, kui märkate kliinilise seisundi kiire halvenemisega, bacteriemia, äkilist südame müra muutused, südamepuudulikkuse ja kõrge emboolilise rünnakud, eriti kesknärvisüsteemi, mis annab ülevaate meningiit.

Prognoos bakteriaalne endokardiit

Bakteriaalne endokardiit on üldjuhul surmav, kui bakterite, nakkuse ei hävita, kuid mõningatel juhtudel kirurgiline lahendus AV fistul või persistens arterioosjuha võib viia ravi. Halva prognoosiga patsientidel negatiivne veri kultuuril on ja pikaajalist ravi, siis need, kellel on väga kõrge vastupanu keha ja kui infektsioon venib. Ainult umbes 50% patsientidest hea enesetunde viie aasta pärast ravida bakteriaalne endokardiit.


Vabandame võimalike kirjavigu. See lehekülg on tõlgitud "healtcare-center.blogspot" Bacterial Endocarditis
Close