Hüpotensioon või madal vererõhk

Hüpotensioon või madal vererõhk

Hypotension
Hypotension

Mis on hüpotensioon

Hüpotensioon või madal vererõhk vererõhk oli madalam kui normaalse eeldatava vererõhk iga inimene teatud tingimustel ja on suhteline mõiste. Et teha kindlaks, hüpotensioon peame esmalt kindlaks väärtus vererõhku et isik võetakse arvesse aktiivsuse, vanuse, ravimeid, mis kasutab ja tervist. Et mõista, hüpotensioon peab kõigepealt aru, mida vererõhk. Vererõhk on jõud, kellega verd lükkab arterite seina. Vererõhk on lugeda kaks numbrit, millest esimene on kõrgem süstoolne vererõhk ja teine ​​on madalam diastoolset vererõhku. Süstoolne vererõhk on rõhk arterites ajal kui süda täis arterites verega. Diastoolne vererõhk on rõhk arterites kui süda puhkab. Lugemine vererõhk on millimeetrites elavhõbedasammast või (mm Hg). Optilamaln vererõhk tervetel inimestel on 120/80 mm Hg. Madal vererõhk või vererõhu langus võib pidada vererõhk, mis on alla 90/60 mm Hg, mis tekitab probleeme. Mõned inimesed on alati hüpotensioon kuid see on normaalne nende jaoks ja ei põhjusta mingeid probleeme.

Hüpotensiooni sümptomite

Püsiv madal vererõhk peaaegu kunagi põhjustab tõsiseid tervisehäireid, sest keha kohaneda teda ja ei näita mingeid sümptomeid. Probleem tekib aga järsu hüpotensiooni juhtub siis, kui aju ja teiste elutähtsate organite kaotavad verevarustust ja ei ole aega, et kohaneda. Kui järsk vererõhu patsiendid tunnevad väsimust, pearinglust, unetust, depressiooni, häired nägemine, Keskittymättömyys, peapööritus, dehüdratsioon, minestus, iiveldus, tundeid raske südamepekslemine, pindmine hingamine, higistamine ja teised, sõltuvalt mis hüpotensioon räägitakse.

Esmane hüpotensioon on püsiv madalrõhu et me ei suuda leida põhjust, kuid geneetilised tegurid mõjutavad, geograafiline piirkond, toitumine, stress, füüsiline aktiivsus ja kehakaalu. Esmane hüpotensioon nimetatakse ka idiopaatiline hüpotensioon, oluline hüpotensioon või põhiseadusliku hüpotensioon. Esmane hüpotensioon on kõige sagedasem noorte ja sale naise, kuid see on ohutu ja võib aidata haigusi, mis on põhjus kõrgest vererõhust, nagu ateroskleroosi, müokardi infarkt, insult jt.

Teisene hüpotensioon on madal vererõhk tingitud verejooks, dehüdratsioon, infektsioon, südameatakk, südame rütmihäired, pericarditi, arütmia raseduse, allergiline reaktsioon, insult, šokk, ärevus, hüpovoleemia, hyponatriaemia, Parkinsoni tõbi, dialüüsi, põletused, seljaaju vigastus , diabeet ja ning kehtestada teatud ravimid, näiteks ravimid depressiooni ja unetust, ravimid reguleerida südame arütmia, ravimite reguleerimiseks hüpertensioon, diureetikumid, beetablokaatorid ja teised.

Ortostaatiline hüpotensioon või posturaalne hüpotensioon on madal vererõhk mis toimus pärast võttes seistes või venitades. Ortostaatiline hüpotensioon võib tugevneda, kui patsient on tagasivõtmise tõttu vere alakeha ajal kiire püsti või venitades. Ortostaatilist hüpotensiooni põhjustavad ränka rikkumist, sest see kipub alajäsemete ja avaldab survet veenides põhjustab vähenenud verevool ja alumine vererõhk. Ortostaatilist hüpotensiooni, mis on põhjustatud haiguse, seisundi või teatud ravimite nimetatakse teisese ortostaatilist hüpotensiooni. Idiopaatiline ortostaatiline hüpotensioon on ortostaatiline hüpotensioon, et me ei saa kindlaks päritolu ja on sageli indikaator funktsionaalsed häired teatud osades närvisüsteemi.

Söögijärgne hüpotensioon on madal vererõhk, mis toimub mõned inimesed pärast söömist. Söögijärgne hüpotensioon esineb sagedamini eakatel inimestel on kõrge vererõhk ja eakad inimesed, kellel häired, närvisüsteemi. Söögijärgne Hüpotensiooni tekkimisel pärast sööki, sest verevool kõhuõõne organite seedimise käigus, mis viib vähendada vere hulka, ülejäänud keha ja madal vererõhk. Inimesed postprandiaalse hüpotensioon ei tohiks kasutada antihüpertensiivsete enne sööki ja pärast sööki peaks pikali heitma. Allaneelamine kõrge süsivesikute sisaldusega toiduainete võib raskendada söömisjärgse hüpotensioon.

Diagnoosi hüpotensioon

Esiteks tuleb otsustada, kas tingimused teisese hüpotensioon nagu haigus või ravim, mis põhjustavad teiseste hüpotensioon. Olles läbi kogu keha on vaja korduvalt mõõta vererõhku ja südame sagedus lamades, istudes kui seistes. Laborikatsete hüpotensioon on vähendatud vereanalüüs, veresuhkur ja neerufunktsiooni. Pärast seda on soovitatav vererõhu mõõtmised üle pika aja 24-48h, igapäevaste tegevuste ajal abiga stendi vererõhk. Lisaks nendele testidele saab kasutada EKG jälgimise südame löögisagedus, ehhokardiogramm stressitest ja teised.

Hüpotensiooni ravi

Hüpotensiooni ravi ei nõuta, kui madal vererõhk põhjustab mingeid sümptomeid ja vähendab elukvaliteeti. Hüpotensiooni ravi seotud dieedi ja suurendades soola tarbimist, püsti pikali toimuma järk-järgult, kehalise aktiivsuse tõstmiseks ja juhul, kui see ei anna piisavat tulemust, siis ravimid on soovitatav. Kui teisese hüpotensioon, ravi viiakse läbi vastavalt päritolule.


Vabandame võimalike kirjavigu. See lehekülg on tõlgitud "healtcare-center.blogspot" Hypotension
Close