Kodade vaheseina defekti - ostiumist secundum, ostiumist primum

Kodade vaheseina defekti - ostiumist secundum, ostiumist primum

Atrial septal Defect
Atrial septal Defect

Kõige levinumaks kodade vaheseina defekt on juuresolekul ostiumist secundum tüüpi kohalolek keset vaheseina defekt, samas vähem levinud ostiumist primum tüüp, mis asub väiksem vaheseina ning nendel juhtudel on kõrvalekalded mitraalklapi trikuspidaalklapi ventiilid . Mõlemal juhul normaalne hapniku küllastunud vere vasakult aatrium läheb õigesse aatrium tuh viis suurendada südame minutimaht parema vatsakese ja kopsuarteri voolu. Primum defekt, mitraalklapi puudulikkus põhjustab vasaku vatsakese strain.defect keskel vaheseina.

Ostiumist secundum kodade vaheseina defekt on kõige levinum kodade vaheseina defekt ja tekib siis, kui kodade vaheseina ei ole täielikult suletud süda arengut. Ostiumist secundum loob auk keskel seina, mis eraldab kahe Atria mille kaudu veri voolab vasakult paremale läbi augu.

Ostiumist primum kodade vaheseina defekt on kõige elementaarsem vorm kodade kanal või atrioventrikulaarne vaheseina defekt. Põhiline aatriumis jagatakse poolt vaheseina primum kõrvale ees struktuuri kodade vaheseina patsientidel ajal loote arengule. Ostiumist primum defekt tunduvad olevat kõige keerulisem viga parandada kuna ta on seotud kõrvalekalded kahe paralleelse südameklapid. Ostiumist primum puudus oli harvem, aga ohtlikum kui ostiumist secundum defekt. Kui tegemist on ühendamise hea endokardiaalse padjad ja halvem endokardiaalse padjad tegemist sulgemine ostiumist primum. Patsiendid, kellel ostiumist primum puudus lapsepõlv on probleeme südame paispuudulikkus, sest süda ei ole võimeline pumpama verd kui keha vajab.

Kliinilise pildi kodade vaheseina defekti

Sümptomid ja nähud kodade vaheseina defekti

Enamik mõõduka kodade vaheseina defekt on asümptomaatiline. Juhul kui on shunt, mis viib düspnoe, väsimus, või südamepuudulikkus. Nähtav sui kombatav pulsatsioonide parema vatsakese II ja III roietevahelised ruumi vasakule rinnakukiiluga kuulnud mõõdukas süstoolne kahin, mis on tingitud suurenenud voolu läbi kopsuarteri klapi. Või peal süda kuuleb keskmise pehme müra, mis on tingitud suurenenud läbivoolu trikuspidaalklapi, eriti inspiratsiooni. Trilla ei ole levinud. Teist tooni on laialt rebitud ja ei muutu seoses hingamist.

Radiograafiline tulemused kodade vaheseina defekti

Suured arterite ahenemine tugev pulseerimine, suurenenud kopsu veresoonte muster, suurenenud parema koja vatsakese ja aordi veidi nuppu.

EKG: parem telg kõrvalekalle elekter. mittetäieliku või täielik Hisi kimbu parema sääre blokaad on esinenud enamikul juhtudel. Ostiumist primum defekti kõrvalekalle elektri-telg vasakule koos rotatsiooni korras eesmise lennuk, vastupidine liikumine seierid.

Erikatsed kodade vaheseina defekti

Südame kateteriseerimine on võimalik arvutada veri, mis kandub vasakule ja paremale aatrium, siis intrakardiaalne ja kopsu survet ning pulmonaalse vaskulaarse resistentsuse. Kateeter saab läbida defekt arvesse vasakule Atrium. Angioödeem kardiograafia suudab tuvastada, kas tegemist on ostiumist primum defekt või mitraalklapi regurgitatsioon.

Ravi kodade vaheseina defekti

Väike vaheseina defektid, ei tohi ravida kirurgiliselt. Kirurgiline ravi kodade vaheseina vaja neid defekte, mille on vasakule-paremale šundi (kaks või kolm korda suurem süsteemne vool) Kerge või ei suurenenud kopsu vastupanu. Operatsiooni risk on väike nii et sa pead kirurgiliselt ravida patsiente, kelle suhe kopsu ja süsteemne voolu 1,5:1.

Kirurgiline sekkumine ei ole näidustatud juhtudel pulmonaalse hüpertensiooni ja Santa vastupidine, sest risk ägeda südame dekompensatsiooni.

Prognoos kodade vaheseina defekti

Patsiendid, kellel on väike SANTO saab elada normaalset elu, suurem SANTO jääda keskeas või hiljem enne tegemist välimus pulmonaalse hüpertensiooni või südame dekompensatsiooni. Hiljem viivad tavaliselt kodade virvendus ja pulmonaalse vaskulaarse resistentsuse. Suur Santo tekitada füüsilist puuet need 40-aastased. Suurenenud pulmonaalse vaskulaarse resistentsuse põhjuseks pulmonaalhüpertensioon harva esinenud lapsepõlves, kui tegemist kodade vaheseina defekt tüüpi secundum, kuid on ühine puhul vaheseina primum defekt 40aastase olemasolu ja kodade vaheseina defekt tüüpi secundum võib tekkida pulmonaalhüpertensioon .

Resolutsioon suremus kasutades masin kehavälise vereringes väike (<1%) patsientidel alla 45-aastased, kes ei ole ega ole dekompenseeritud rõhk <60 mm Hg. 60 mm Hg." g="Increases 6-10% in patients over 40 years of age, they also have heart decompensation and increased pressure 60 mm Hg." j="Suurendab 6-10% ravida üle 40-aastased, on neil ka süda dekompensatsiooni ja rõhu tõus 60 mmHg. "Suurendab 6-10% ravida üle 40-aastased, on neil ka süda dekompensatsiooni ja rõhu tõus> 60 mmHg. Kõige rohkem ellujäänute näitavad märkimisväärset paranemist.


Vabandame võimalike kirjavigu. See lehekülg on tõlgitud "healtcare-center.blogspot" Atrial septal Defect
Close