Reumaatilised palavik

Reumaatilised palavik

Rheumatic fever
Rheumatic fever

Kui inimene on nakatunud Streptococcus bakterid, mis põhjustavad põletikku nimetatakse reuma, et alguses patsient kannatab ainult STREP kõri, ja enamik inimesi seda ei areneda tõsised tagajärjed, kuid ravimata keha hakkab kaitsma, mis põhjustab põletik ja turse aju, liigeste, naha ja põhjustab südame. See põletik põhjustab armid südameklapid, et hiljem areneda reumaatilised südamehaigused. Lihtsalt väike patsientide arv streptokokkinfektsioonile või STREP kõri on tõenäosus haigestuda reuma. Kui reumaatiliste palavik on ravida ta ei jäta mõju aju, liigeste või naha, vaid avaldab mõju südamele.

Diagnoosimise kriteeriumid reumaatiliste palavik

Oluline märk reuma

Kardiit

Sydenham chorea

Subakuutne sõlmed

Erüteem marginatum

Polüartriit

Väike haigusnähud:

Temperatuur

Polüartralgia

Pikaajaline P-R intervalli

Suurenenud settereaktsioon või C - reaktiivne valk.

Tõendid eelmine beeta hemolüütiline

Streptococcus infektsioon.

Tõendid varem terveks reuma või reumaatiliste klapirikke.

Diagnoos reuma saab määrata, kui on olemas vähemalt 2 või enam suurt haigusnähud. Kuigi erinevate vahenditega reumaatiliste palavik võib olla reumatoidartriit, neurocirculatory Stenia, bakteriaalne endokardiit, kollageenhaigus ja krooniliste nakkushaiguste.

Üldised omadused reumaatiliste palavik

Reumaatilised palavik on ägeda või kroonilise süsteem haigus, mis teadmata põhjustel võib ise piirata või järk-järgult toovad kuni deformatsioon südameklapid. Harva võib olla äge ja vägivaldne kujul.

Reumaatilised palavik on kõige levinum põhjus südamehaigused on alla 50-aastased. Vastavalt üldistele probleemidele võib liigitada ka kolmanda haiguse pärast hüpertensiooni ja ateroskleroosi veresoonkonna haigus. Reumaatilised palavik natuke rohkem õnne meestel kui naistel, kuid chorea on sagedamini naistel. Enamik ilmub vanus 5 kuni 15, et aasta reuma on harv lastel alla 4-aastased ja pärast 50s.

Reumaatilised palavik algab hemolüütiline streptokokk infektsioon ja esineb tavaliselt 1-4 nädalat pärast tonsilliit ja kõrvapõletik.

Ägedas faasis reumaatiliste palavik võib püüda sisekestas, miocardia, südamepauna-, kopsu-ja kopsukelme. Iseloomulik muutused väljenduvad kujul perivaskulaarsete granulomatoosne reaktsioon, ja vaskuliit. Mitraalklapi ventiilid tabas 75-80% juhtudest, aordi ventiilid 30%, trikuspidaalklapi ja kopsuarteri klappide vähem kui 5% juhtudest. Edematous ventiilid pinnal viib välimuse väikesed punased graanulid. Tegemist võib olla täielik ravi või progressiivseid muutusi nahal, mis võib tuleneda äge või krooniline põletik, mis võib areneda mitu kuud või aastat.

Kliinilise pildi reuma

Peamised märgid reuma

Kardiit järeldusi saab kasutada diagnoosi reuma juhul, kui:

Ajaloos on meil andmeid reuma või klapirikke reumaatiliste alusel.

Kui me teame, et viimase 4 nädala jooksul oli streptokokkinfektsioonile ülemiste hingamisteede.

Kardiit esineb tavaliselt lapsepõlve nooruslik vanuse, täiskasvanutel on lihtsam tuvastada seerianumbri EKG analüüs. Kardiit olemasolu saab kindlaks mis tahes haiguse loetletud allpool:

Perikardiit - kas kiud, mille prekardiaalset valu, ülakõhus või vasaku õla, valu liigestes liikumise ajal. Iseloomulik muutusi ST segmendi EKG leiud ja vedelikud mis tahes määral. Ei tulnud sageli täiskasvanueas. Diagnoos saab määrata seerianumber radiograafiliste, mis näitas, tõuseks järkjärgult südame vari.

Suurenenud süda, mida saab diagnoosida füüsilise läbivaatuse ja röntgenpildid kasuks põletik liigestes ja müokardi. Mis seerianumber röntgen on võimalik avastada muutusi suurus südames.

Südame paispuudulikkus. Dekompensatsiooni ja paremal pool süda on enam väljendunud laste ja valus ja maksa suurenemine on oluline märk.

Mitraalklapi või aordi diastoolset porisema kasuks räägib laienemine valvulaarse rõngas või südamelihase või ilma valvulitis.

Kui puudub mõni eespool loetletud tunnused, diagnoosimise kardiit sõltub järgmistest vähem spetsiifilisi muudatusi seoses üldist kliinilist pilti.

EKG reumaatiliste palavik

EKG: Olulisemad muudatused on PR-intervalli pikenemist üle 0,04 sek. Vähem kui konkreetsest muudatustest kontuuri P laine ja T-saki inversioon.

Muutused kvaliteedi süda helid.

Pansystolic müra tipus süda, mis püsib või muutub tugevamaks ajal haigust edastab ja axillas. Neid võib kuulda Carey Coombsi kõrge diastoolne kahin.

Kiire rütm on raske eristada laste ja alaealiste vanuse kolmandast toon.

Siinustahhükardia olenemata kogusest ja kraadi temperatuuri. Toimub ja unistused ja suurendab oluliselt madalaima aktiivsus.

Rütmihäired, liikudes juhendid, emakaväline lööb.

Järgmised kaks tähemärki ilmuvad tavaliselt seotud kardiit, mistõttu on madal väärtust haiguste diagnoosimiseks alguses. Kuid aeg-ajalt ilmub enne kardiit ilmseid olemasolu reuma.

. Eervthema marginatum seostatakse tihti nahasõlmed. Muutused algavad kiire suurendada täpp, ja serva rõngas või selge keskus. Neid saab hõlpsasti laienenud või kokkuvalgunud. Nahalööve võib olla mööduv või kesta pikka aega.

b. Subkutaanne sõlmed - on haruldased, välja arvatud lapse vanusest. Me võime leida mõne või rohkem, nad on tavaliselt väikesed, 2 cm või vähem läbimõõduga kõva, tundetu, ja on lisatud otsalaual või kõõluseid, nagu kõrge profiiliga ühine. aasta küünarnuki, selle ülemisel poolel oh kätte, edasi malleolus, lülisamba ja kuklaluu. Jäävad päevadel ja nädalatel, siis on see tavaliselt renoveeritud ja on raske eristada kliiniliselt alates sõlmedest on reumatoidartriit.

Sydenham chorea - võib tekkida ootamatult nagu täielikult isoleeritud või võib arendada osana reuma. Võib juhtuda, et 50% juhtudest on ka teisi märke reuma. Tüdrukud kannatavad sageli, esineb harva täiskasvanutel. Chorea kaasneb pidev piitsaplaks sihitu jäsemete liigutused, keha ja fascial lihaseline. Seal on sageli määratlemata grimassitamist näo liikumised. Need liikumised on süvenenud emotsionaalne erutus, ja täiesti kaovad une ajal. Need episoodid võib kesta nädalaid ja mõnikord isegi kuud.

Artriit tekkinud reuma iseloomustab rändavad valu, mis on näidata järkjärguline või ootamatu rünnakuid ja suurte liigeste. Vuugid kuumeneda, punane, turses ja valulike ning põletiku varem kannatanud liigestes aeglustumas. Keha temperatuur tõuseb järk-järgult vastavalt muutustele põletik liigestes. Täiskasvanutel võib olla suur ühine haige või veel väiksem liigeseid. Äge artriit kestab 1-5 nädalat ja peatus jätmata deformatsioon. Mõjutatud liigesed on ühed tähtsamad haigustunnuseid ainult juhul, kui on olemas vedeliku ja põletiku tunnuseid. See on vastupidine artralgiad kus on valu ja pidurdamine ilma nende eesmärk märke.

Artriidi ja liigesevalu ühise lapse-ja nooremas eas, ning millega kaasneb palavik ja settimine. Samuti on tihti streptokokkinfektsioonile ja kurgu probleeme. Juhuslikult need tegurid põhjustada diagnoosi kinnitamiseks reumaatiliste palavik. Lõplik diagnoos nõuab kehtestada täiendavaid või kardiit reumaatiliste ilmingute. Erüteem marginatum või chorea.

Vähem tähtis tähemärki reumaatiliste palavik

Temperatuur on alati kaasas artriit ja kardiit. In alaägeda ja kroonilise faasi temperatuur on madalam, ja võib olla pidev või katkendlik. Temperatuur on oluline ainult tõendeid põletikulise protsessi. Isegi täiskasvanud ei ole normaalne temperatuur 37,5-37,8 ° C (99,5 kuni 100 ° F). See ei tohiks tõlgendada kui temperatuur.

Ebamugavustunne, Stenia, kaalulangus ja isutus võib avalduda ainult tähendab hõõguva reumaatiliste protsess, kuid on iseloomulik ka muud kroonilised haigused.

Ta on sageli kõhuvalu. Sageli muudab seisundit ja jõudu, ja mõnikord kõhuvalu ja võib põhjustada asjatuid laparotoomia. Kõhuvalu võib olla tingitud maksa suurenemine, reumaatilised steriilne peritoniit, või reumatoidartriit, või võib kanduda pleura või perikardi.

Väljendatud valu liigestes, periartikulaarsed kudede ja lihaste lisab kaevandis võib olla ka sümptomeid reuma.

Laboratoorsete analüüside reuma on kasulikud kolmel põhjusel:

Kuna ma ei ole täpseid andmeid, umbes põletik on settimine, mis on peaaegu alati kasvas aktiivne reuma, välja arvatud juhul, kui chorea on ainus kliinilist. Tegemist võib olla erinevusi arv valgeid vereliblesid, ja seal on normochromic aneemia. Lihtne proteinuuria aeg-ajalt avastatakse, kuid nende leidude ei soovita ja glomerulonefriit.

Samuti on streptokokkinfektsioonile. Kõrge tiiter või tiiter suurenes antistreptolysin räägib värske nakkuse, kuid see ei ole kinnitab reuma. Kultuur tampooniproovid kõri saab ammutada beeta-hemolüütiline streptokokk 50% juhtudest, kui tegemist on reuma.

Hard Evidence vastu diagnoos on madal anti-streptolüsiin O tiiter (50 Todd ühikut), et ei suureneks korduvat katsetamist. Juhul aktiivne reumaatiliste palavik on harva normaalne settimist.

Diferentsiaaldiagnoosimisel reuma

Eristusdiagnoos arvesse järgmisi haigusi: reumatoidartriit, osteomüeliit, traumaatilised vigastused, liigeste neurocirculatory Stenia, südame neuroos, bakteriaalne endokardiit, tuberkuloos, äge poliomüeliit, dissemineerunud erütematoosne luupus, seerumi haigus, leukeemia, sirprakuline aneemia, passiivne reumaatilised südamehaigused , kaasasündinud südamerike ja "kirurgilise kõht".

Prognoos reuma

Inkubeerimine reuma lastel kuud ja nädalat täiskasvanutel. In span 5 aastat, umbes 20% lastest ei saa uuesti nakatumist. Kuid nakkust ei saa korrata sageli kui patsient tunneb end hästi 5 aastat, ja on haruldane pärast 21 aastat. Varajane suremus on 1-2%. Kui reumaatiliste aktiivsus püsis ning lisaks on olemas väga südame laienemist, siis südamepuudulikkus, ja perkiraditis siis prognoos on halb, leitakse, et 30% lastest nende muutustega sureb 10 aasta jooksul algusest esimese rünnaku. Vastasel juhul leitakse, et prognoos on hea elu. Kaheksakümmend protsenti patsientidest kogemus küpses eas, ja pooled neist on väikesed või puuduvad piirangud seltsielus. Pärast esimest rünnakut, umbes 1/3 noortel patsientidel diagnoositud südameklapid, tavaliselt kombinatsioon mitraalklapi stenoos ja puudulikkus. Pärast 10 aastat 2/3 patsientidest saab avastada südameklapihaigus. Täiskasvanutel südame kahju tekib vähem kui 20% ja see on rohkem levinud looduses. Mitraalklapi puudulikkus on kõige tavalisem, samas aordi puudulikkus sageli räägitud täiskasvanutel kui lastel. Uurimus on läbi viidud, kus nad tundsid just fine.


Vabandame võimalike kirjavigu. See lehekülg on tõlgitud "healtcare-center.blogspot" Rheumatic fever
Close