Südame tamponaad

Südame tamponaad

Cardiac tamponade
Cardiac tamponade

Mis on südame tamponaad

Südame tamponaad on haruldane eluohtlik tüsistus, kus on vedeliku kogunemine, veri, trombe või gaasi perikardi ruumi, ruumi vahel südamelihase ja südamepauna. Südame tamponaad on surve südame tõttu suurenenud perikardi ruumi surve, mille tõttu on vere vatsakese täitmise ja vähendada südame minutimaht ja vererõhu langus. Vedeliku kogunemine südamepauna, et kogus on piisav põhjustada olulist takistamise verevoolu kamber, mis viib südame tamponaad, raskeid tüsistusi, mis võivad lõppeda surmaga, kui seda ei ravita kiiresti.

Põhjused südame tamponaad

Põhjused perikardi efusioon ja välimus südame tamponaad võivad olla erinevad, kuid vedeliku perikardi ruumi kõige sagedamini mõjutatud, sest pekaditisa, rindkere trauma, aordi lahkamine, armistumine, hüpotüreoidism, kopsuvähk, hHeart kasvajad, neerupuudulikkus, vähk vereliblede, kiiritusravi, haavad südames, süsteemne erütematoosne luupus, ureemia, pärast infarkti ja avatud südameoperatsiooni. Akumuleeritud vedelikud perikardi ruumi ei ole otseselt seotud välimus südame tamponaad. Kiire kogunemine väikese koguse vedeliku võib põhjustada tõsiseid sümptomeid südame tamponaad, sest ei ole aega venitada piisavalt südamepauna, põhjustades järsu surve südame ja vereringe probleeme. Kui perikardi ruumi kogunemine vedelikud on aeglaselt, südamepauna võimeline kohanema suurte koguste vedelike isegi kuni 2 liitrit ilma esinemine südame tamponaad. Enamik patsiente on mõõdukalt vedelikud perikardi ruumi, mis ei vii esinemise südame tamponaad, kuid põhjustada hingamis. Kui kliinilise pildi südame tamponaad näeme vererõhu langus, suurenenud süsteemse venoosse rõhu tõusu ja tahhükardiat vaikne südamekahin.

Sümptomid südame tamponaad

Kõige sagedasemad sümptomid, mis ilmuvad Vedeliku kogunemine südamepauna ruumi, mis viivad südame tamponaad on hingeldus ja prekardiaalset põhjustatud valu perikardiit, mis on vähendatud püstine asend ja lahjad edasi. Aastal tingimusel, et viib arengut südame tamponaad Me näeme märke pärast märke võib ilmuda: perikardiit, võib näha vahelduvaid muutused pinge EKG, mittespetsiifilised muutused ST-segmendi ja T-laine, röntgen ja süda kopsud näitas sümmeetriliselt laienenud südame vari. Südame tamponaad on äge seisund kaasas kahvatus, higistamine ja ärevus, viib hüpotensioon ja tahhükardia, paisunud veenides kaelal on nähtavad. Ehhokardiograafia näitas juuresolekul vaba vedeliku perikardi ruumi ja diastoolse kokkuvarisemist õigus süda õõnsused. Peamine sümptom südame tamponaad on valu rinnus, hingeldus ja väsimus. Suurem kogus vedelikke perikardi ruumi põhjus raskekujuline düspnoe tõttu survet kopsud, neelamisraskused tõttu surve söögitoru, köha tõttu surve hingetoru ja bronhi ja tung oksendada, sest surve kõhuõõne organeid. Patsient on kahvatu, ja tema sõrmed, nina ja kõrvad on muljutud, kaetud higiga ja tema süda töötab kiiresti. Lisaks standardsetele testid südame tamponaad rakendatakse ja kontrollitakse HIV ja tuberkuloos. Südame kateteriseerimine, milles mõõdetakse rõhku südame kojad võivad aidata diagnoosimist, kuid mõnikord on aja raiskamine, sest südame tamponaad on eluohtlik seisund.

Ravi südame tamponaad

Ravi südame tamponaad taandub eemaldamise vedelikke perikardi ruumi ja saavutada normaalne verevool. Fluid eemaldatakse abiga spetsiaalse nõela ja verevarustus on saavutatud andes intravenoosse soolalahuse. On ka võimalik, et kaotada osa südamepauna eemaldada vedelikku aga see on harva. Ajal südame tamponaad ravi, hapnik antakse patsiendile. Pärast eemaldamist vedelikud, põhjustades jaoks esinemine südame tamponaad tuleb selgus. Südame tamponaad ravi tulemus on hea, kuid see võib tagasi tulla, kui Südame tamponaad on ravimata, võib see põhjustada surma.


Vabandame võimalike kirjavigu. See lehekülg on tõlgitud "healtcare-center.blogspot" Cardiac tamponade
Close