Äge müokardiinfarkt

Äge müokardiinfarkt

Acute Myocardial Infarction - Heart Attack
Acute Myocardial Infarction - Heart Attack

Sisuliselt diagnoos südameinfarkt (äge müokardiinfarkt)

• Äge müokardiinfarkt on äkiline tugev valu ees rinnus, mis viib hüpotensioon ja šokk.

• Äge müokardiinfarkt on harva valutu, maskeerimine ägeda südamepuudulikkuse kahju, minestus, ajutromboosi või šokk "seletamatu" põhjustel.

• Palavik, leukotsütoos, kõrgenenud settereaktsiooni, SGOT ja LDH 24-48 tunni jooksul.

• EKG: ebanormaalne Q lained, pikaajaline ST-segmendi, hiljem sümmeetriline T saki inversioon.

Üldine arusaam südameatakk (äge südamelihase infarkt)

Äge müokardiinfarkt on isheemilise nekroosi lokaliseeritud osa müokardi põhjustatud südame oklusiooni tõttu välimus trombi või ateromatoosse ahenemine. Et risk ägeda müokardiinfarkti tuleb ja ilma täieliku oklusioon, kui vool pärgarterite ajutiselt vähendada, nt. aastal postoperatiivne või traumaatiline šokk ja sellest tulenev hüpotensioon mingil põhjusel või kui tegemist on dehüdratsioon.

Müokardi lokaliseerimine ja kestus sõltub anatoomiline jaotus veresoonte koht praeguse ja eelmise oklusioon ja piisava tagatise ringlusse. Tromboos esineb kõige sagedamini ees filiaali vasakul koronaararterite, mis põhjustab näiteks eesmise müokardi seina vasaku vatsakese. Oklusioon vasaku Sirkumfleksi arteri viib anterolateraalsesse infarkt. Tromboos on õigus koronaararterite, mis viib müokardi tagumine alumine osa vasaku vatsakese.

Kliinilise pildi südameatakk (äge südamelihase infarkt)

Sümptomid südameinfarkti (äge müokardiinfarkt)

Hoiatus valu - enamasti 1/3 patsientidest, muutused pilt stenokardia, ootamatu rünnaku ebatüüpiline stenokardia, või ebatavaliste muutuste suhtes seedimist, mis ei tunne rinnus, millele eelneb infarktile mõne tunni, päeva või nädalat .

Valu infarktile - võiks alustada kogu ülejäänud aja (isegi magada) või tegevuste ajal. Sarnane stenokardia valu kohas laiali, kuid see on palju tugevam ja ülejäänud ta ei peatu, ja kiiresti kasvanud viis maksimaalset tugevust, nad ei vaja, et põhjustada surma, rohkem kui paar minutit või enam. Valu kestab mitu tundi ja tihti on talumatu. Patsient ärkab külm higi, halb nõrkus ja tagasihoidlikkuse, treimiseks otsite mugavas asendis. Patsient, kellel on äge müokardiinfarkt ei taha pikali. Järgmised probleemid võivad tekkida üksi või koos: kerge peavalu, minestus, düspnoe, orthopnea, köha. õhupuudus, iiveldus või oksendamine ja meteorism.

Valutu infarktile olid 5-15 ° / o juhtudel, valu puudub või väike ja varjab kohe tekkis komplikatsioone, mis on nähtav äge kopsuturse, või kiire südame kahju, väljendunud nõrkus, šokk, minestus või ajutromboosi.

Märgid südameatakk (äge südamelihase infarkt)

Füüsiline tunnused on väga erinevad ja selge kliinilised sümptomid rünnaku tugevus ei ole väga kindlasti korrelatsioonis kestus ja lokaliseerimine infarktile.

Šokk on kirjeldatud kui vererõhk alla 80 mm Hg (või kõrgem, kui on hüpertensioon) kahvatu nägu värvi, depressioon, külm ja kleepuv nahk, perifeerne tsüanoos, tahhükardia või bradükardia ja nõrk pulss. Shock esineb ainult raske Ägeda müokardiinfarkti 8-14% juhtudest. Et šokk on peamiselt seetõttu, et valu, mitte hemodünaamiliste toimete südameinfarkt, nähtav paranemiseni 30-60 minuti jooksul pärast leevenemine valu ja ettenähtud hapnikku.

Rasketel Ägeda müokardiinfarkti esimese ja teise süda heli on nõrgenenud, sageli ebamäärane. Sageli on kiirendatud rütm ja veenilaiendid kaela. Pilt domineerivad äge kopsuturse ja kongestiivse progresseeruvast kahju. Sest lihtne leida rünnak läbivaatamise ajal on normaalne või vähendada intensiivsust esimene toon või madal süstoolne vererõhk.

Temperatuur ei kuvata infarktile samuti pikaleveninud šokiseisundis. Tavaliselt kasvab 37,8 ja 39,4 ° C (100-103 ° F) harva kuni 40,6 ° C (105 ° F) 24 tunni jooksul ja hoitakse 3-7 päeva.

Laboratoorsed leiud ägeda müokardiinfarkti on: leukotsütoos on 10-20000 leukotsüüdid. See tekib tavaliselt teisel päeval, ja kaovad nädalas. Rünnak on normaalne settereaktsiooni, suurendades teisel või kolmandal päeval ning jäi tõusnud 1-3 nädalat. SGOT aktiivsus on suurenenud 6-12 tundi, on top punkt on 24-48 tundi ja normaliseerub 3-5 päeva. Piimhape tase jääb kasvanud 5-7 päeva. Standard testid on võimalik teatud institutsioonides.

EKG südameatakk (äge südamelihase infarkt)

EKG muutused ägeda müokardiinfarkti ei ole hea korrelatsioon maht kliinilise pildi insult. Iseloomulik pilt koosneb teatud muudatusi, mis läbivad stereotüüpsete "evolution" paari nädala jooksul. Ägeda müokardiinfarkti rünnak on tõus ST-segmendi ja T-laine ja ebanormaalne Q lained, ST-segmendi hiljem tagastatakse tema koht ja T-laine muutub sümmeetriline vastupidine. Õige diagnoos ofacute müokardiinfarkt põhineb EKG saab lahendada ainult juuresolekul kõik kolm muudatust. Serial STT segmendid ise on piisav, kuid mitte diagnostika seisukohast. Õnneks iseloomulik muutub, kui seal on jäetud Hisi kimbu blokaad, või kui eelnevalt olnud müokardi EKG pidevalt muutunud. Isegi nendel juhtudel, kui EKG tehtud varakult, rünnak, tihti muutusi ST-segmendi.

Tüsistused südameatakk (äge südamelihase infarkt)

Südame kahju ja šokk tekkida infarkt ja insult võib tekkida salakavalasti või järsult arütmia või kopsuemboolia. Iga päev tuleb kohelda pingetunne kaelas veenides, kiire rütm, müra mitraalklapi regurgitatsioon, ebanormaalne pulseerimist südame, tundlik ja valulik laienenud maksa ja sakraalne turse.

Kui te ei anna antikoagulante, 10-20%-l juhtudest tingitud fleabite jalgade või vaagna veenides viib kopsuemboolia. See on iseloomulik ägeda ja paranemisfaasi riik.

Arütmia tekib pärast ägedat müokardiinfarkti ja peetakse surma põhjus 40% patsientidest. Mehhanism koosneb kas südameseiskus või fibrillatsioon kamber, mis toimuvad pärast šokk või kahju süda, ja hiljem on kalduvus olla peamine põhjus. Pidev seire näitas juuresolekul ventrikulaarne tahhükardia, täielik AV-blokaad ja muud kergemate rütmihäired. Ventrikulaarsed enneaegsed lööb tihti kaasa palju tõsisem rütmihäired ja hiljem või sekundaarne, kuid mitte vara või esmane vatsakeste virvendus. On oluline tunnustada ajal arütmia, et algatada ravi.

Tserebrovaskulaarsed muutused võivad olla tingitud vererõhu langus loodud müokardiinfarkti või emboolia toimunud, sest pannoo trombi. Nõukogu võtab EKG kõigil patsientidel ajuveresoonkonna muutusi.

Äge müokardiinfarkt kordunud 5% patsientidest, või avaldub pikka aega kestnud müokardi lugedes kõik esimese rünnaku. Rebend süda ei ole levinud. Kui tegemist on, ja see tavaliselt juhtub esimesel nädalal.

Perforatsioon vatsakeste vaheseina ägeda müokardiinfarkti väga harva. Seda iseloomustab äkiline ilmumine valju ja töötlemata süstoolne müra ja ägeda müokardi kahjustus. Seda tuleb eristada mitraalklapi puudulikkus põhjustab infarkti või papillaarne lihaste düsfunktsioon. Mõlemad põhjustada südame kahjustus ja vajada kirurgilist sekkumist, et süda. Varem on vaja stabiliseerida patsiendi seisund mõne nädala või kuu ja teha paremale ja vasakule südame kateteriseerimine, mis võiks näidata olulist hemodünaamika muutused.

Varajane tervenemine pärast vatsakese aneurüsmi esineda ja perifeersete arterite emboolia. Umbes 20% patsientidest ägeda müokardiinfarkti arendada mingi aneurüsm või akinesis vasaku vatsakese mis on kliiniliselt tunnustatud ebanormaalne paradoksaalne prekardiaalset pulseerimist. Mõned neist patsientidest sattuda olukorda tulekindlate südame kahju ja ainult abi koosneb kirurgilist sekkumist.

Õla-hand sündroom tekib pärast pikaajalist immobilisatsiooni käe ja õla põhjustatud "refleks mõistvalt düstroofia". On harva võimalik vältida. Varajane valu üle vigastatud õla kaasas valu kätes, turse ja nõrkus kätes ja liigne higistamine või vähendada. Kui šokiseisundis püsib, on oliguuria, anuuria ja tubulaarnekroosi.

Prognoos südameatakk (äge südamelihase infarkt)

Üldine suremus esimese kuu jooksul pärast ägedat müokardiinfarkti on ligikaudu 30%. Suurim arv surmajuhtumite arv esimese 12 tunni jooksul. Kliiniliselt äge müokardiinfarkt täieliku tervenemise vaja 6-12 nädalat. Suremus suureneb pikaajalisel šokiseisundis, raske südamepuudulikkus alguses, leukotsütoos üle 25.000 eosinofiilia, palavik üle 40 ° C (104cF), kontrollimatu suhkurtõvega, eakad, juba olemasoleva südameatakk, eriti kui eespool nimetatud tegureid on omavahel seotud. Kopsuemboolia, mida ei ravi antikoagulantidega, siis arütmia püsiv ja pikaajaline südamelihase säilib tasakaal ja selle ajal kiire taastumine.

Pikaajaline ellujäämine sõltub võime arstiabi ja esineb ka muid kroonilisi haigusi. Täielik kliinilist paranemist ja EKG lubab 10-15 aasta elu. Patsiendid, kellel ilmnevad südamepuudulikkuse sümptomid, arütmia, stenokardia surra jooksul 3-6 aastat.


Vabandame võimalike kirjavigu. See lehekülg on tõlgitud "healtcare-center.blogspot" Acute Myocardial Infarction - Heart Attack
Close