Kaasasündinud südamerike

Kaasasündinud südamerike

congenital heart disease
congenital heart disease

Kaasasündinud südamerikked on umbes 2% kõigist südamehaiguste raviks.

Vaatamata arengut meditsiin, kõik puudused lootele ei saa vältida sünnieelne periood, mille hulgas on südame defekte. Need sünnidefekte mõnikord ei ole probleem ja saab eemaldada ja keeruliste kaasasündinud südamehaigus on vaja tõsist vastust. Peale kaasasündinud südame defekte olemas ja omandatud südame defekte, mis võis toimuda tänu kaasasündinud südame defekte. Tänu arengut meditsiin kaasasündinud südame defekte saab ravida 90% juhtudest. Kui üks hoiab meeles, et eelmise päeva viiendikul patsientidest sündinud südamerike kogenud ainult 16 aastat vana, ja täna koguni 85-90 protsenti neist patsientidest puberteet, siis on selge, et see on tingitud arengut lastel kardioloogia ja kardiokirurgia. Õigeaegselt kirurgia paljudel juhtudel tagada taaskasutamise ja normaalne tulevases elus. Kuid probleem on selles, et kõik kaasasündinud südame defekte ei ole lihtne ravida, sest nad on jaotatud mitmesse gruppi. Esimesse rühma kuuluvad 20 kuni 25 protsenti väga tõsine ja harvaesinev kaasasündinud südamehaigus, mis nõuab eluaegset kontrolli. Teise rühma, on 35-40 protsenti mõõdukalt raskekujulise kaasasündinud südame defekte, mida on võimalik edukalt tegutseda ja vajavad edasist kontrolli, kuigi kolmas on 40 protsenti kergemad kaasasündinud südame defekte, mis on õigeaegselt kirurgia kaob vajadus edasise kontrolli või on väga haruldased vaja.

Probleem on kaasasündinud südame defekte oma hea ja õige diagnoosimise ja kirurgilised ja mitte-kirurgiline ravi. Kaasasündinud südamerikked nõuavad head spetsialistid ja hea diagnostikameetodist. Kui mõned seda puudujääki, patsiendi tekitab pikaajaline probleem. Täna, enamik surmajuhtumeid ei juhtu lapsepõlves, kuid täiskasvanuna esineb. Need toimed tekkida patsientidel, kes ei ole varem tegutsenud, samuti need, kes on edukalt tegutsenud juba lapsepõlves, kuid kes hilisemal perioodil on välja töötatud nõrgem funktsioon südameklapid, millele järgneb laienemist südamest ja välimus südame arrhythmias.All kaasasündinud südame defekte olla tõsised, sõltuvalt sellest, kus haiguse staadiumist

Klassifikatsiooni kaasasündinud südamehaigus

A. Ilma shunt

- Paremal

kopsuarteri stenoos (12%).

- Vasakul pool

valvulaarse aordistenoos (3%).

B. koos šundi

- Tsüanoosita

Kodade vaheseina defekti (20%)

Persistens arterioosjuha (13%)

Vatsakese vaheseina defekt (9%).

Tsüanoosita Fallot nelik (11%)

Stenoos kopsuarteri tagurpidi interatrial šundi (3%)

Eisenmengeri sündroom (3%).

Trikuspidaalklapi atreesia (1,5%).

Muud kaasasündinud anomaaliaid on tekkinud umbes 20% juhtudest.

Eriti sageli leitud Marfani sündroom, kromosoomianomaaliad, nagu nt. Turneri sündroom.

Patogeneesis kliinilise pildi kaasasündinud südamehaigus

Kaasasündinud südamerikked on nähud ja sümptomid, mis on tingitud järgmised mehhanismid:

Valve stenoos või laeva: seega esinemise vatsakese hüpertroofia ja läbilaskvuse südame normaalse üritusi.

Vasakule-paremale šundi: FERVI voolu vasakult aatrium või vatsakese paremale aatrium või vatsakese. See toob kaasa suurenenud parema vatsakese tööd ja suurendada voolu kopsu ringlusse kulul süsteemne verevarustus.

Suurte ja väikeste šuntide see erinevus suureneb tulemuseks nähtus hingeldus ja väsimus. Teadmata põhjustel mõned neist šuntide ja põhjustada ka kopsu hüpertensioon, võib tulla esinemise vastupidine šuntide, st. Vasakule-paremale šundi muundub parem-vasak (Eisenmengeri on svndrom). Mai ilmub ja hemoptysis.

Parem-vasak shunt: kui veenivere liigub paremas kojas või vatsakese sisse aordi, vasakul aatrium või vasaku vatsakese, seega mööda kopsu ringlusse viib mõne tuntud kliinilised ilmingud tsüanoos. Hingeldus ja väsimus on patsiendile vabaneb kükitama. Minestus tekib siis, kui kopsu vool on väga väike. Kompensatoorne polütsüteemia esineb pidevalt nii all-küllastus, ja rasketel juhtudel võib see viia ajutromboosi. Cubbing sõrmed tavaliselt kaasas väljendunud tsüanoos.

Lisaks konkreetsetele hemodünaamika muutuste esinemine paremale-vasakule shunt võib viia välimus metastaatilise aju abstsess, bakteriaalne endocardia, eriti kui tegemist on vatsakeste vaheseina defekt, avatud arterioosjuha persistens koos Poskihammas aordiklapi.

Selleks, et õige diagnoos lisaks defekti suurusest süda radiograafiliste, EKG, südame kateteriseerimine on vajalik, dedilution kõver.

Diagnoos erinevus on kaasasündinud südamehaigus

Kuulatlusleiud järeldused:

Kindlasti on kasulik teada heli laps, ja kaasasündinud anomaaliate kõikjal kehal. Olemasolu müra vasakus servas rinnaku kasuks kaasasündinud südamehaigus, kuid omandatud aordistenoos võib häirida selle diagnoosiga. Vatsakese vaheseina defekt ja avatud arterioosjuha persistens kuulda pehme süda peal diastoolne kahin kergesti märgitud, kuid seal ei ole mitte teiste omaduste mitraalstenoos. Venoosne voolu, mis võib kuulda ülemiste parasternales regioon seostatakse olemasolu arterioosjuha persistens aorto pulmonale või fistul.

Paljud kaasasündinud südamehaigus võib olla keeruline ja on halb prognoos. Need on niinimetatud vead koos tsüanoos, kus tavaline inimene, kes ei ole ekspert meditsiini, võib avastada sinakas värvimuutus huuled, üle kõrva kestad ja sõrmed. Nendel patsientidel on hingamisraskused, väsivad kergesti ja kõik see on tingitud segamine vere vahel vasakule ja paremale küljele südames, või milline on kõrvalekaldeid, mis on olemas, nagu juhul, kui ühe vatsakese.

Tsüanoos koos Clubbing sõrmed:

Tsüanoos, polütsüteemia ja Clubbing sõrmed tekkida krooniliste kopsu südame, samuti kaasasündinud arteriovenoosne fistulid kopsud. Et teha kindlaks päritolu tsüanoos ja Clubbing sõrmed uurib väärtus arteriaalse hapniku küllastus sissehingamise ajal 100% hapnikku. Arteriaalne hapnikusaturatsiooni ei saa tõusnud normaalväärtusi kui on shunt.

Tsüanoos ilma Clubbing sõrmed:

Ilma tsüanoos ja polütsüteemia Clubbing sõrmed on tavaliselt perifeerse. On vähendatud "südame minutimaht" või aeglane perifeerse ringlusse. Arteriaalne hapnikusaturatsiooni on normaalne. Kui pärast põhjalikku uurimist, kuidas ravi kaasasündinud haiguste jääb lahtiseks, tuleb patsient suunata südame kateteriseerimine, angiograafia ja mõõtmine värvi lahjendamine kardiograaf kõverad


Vabandame võimalike kirjavigu. See lehekülg on tõlgitud "healtcare-center.blogspot" congenital heart disease
Close