Vatsakeste vaheseina defekt

Vatsakeste vaheseina defekt

Ventricular septal defect
Ventricular septal defect

Vatsakeste vaheseina defekt on südamerike t on tegelikult ava ülemine osa vatsakeste vaheseina on muutunud tänu ametiühingusse mittekuuluvaid of aordi seina. Sel viisil veri liigub vasaku vatsakese kus kõrge rõhk, parema vatsakese, kus rõhk on madal. Juhtudel 1/4-1/3 shunt ei ole piisavalt suur, et tekitada pingeid südames. Juhul suur šuntide, on pinge ja paremale ja vasakule vatsakesed. Vatsakeste vaheseina defekt on kõige tavalisem kaasasündinud südamerike. Südame vatsakeste vaheseina defekt auk ("auk" ebaloomulik side) seina vahel vatsakesed. See võib paista kui ühe, isoleeritud kahjustus või kombinatsioonis teiste sünnidefekte. Vatsakeste vaheseina defekt võib omandada ka eluea jooksul riigi, näiteks pärast ägedat müokardiinfarkti. See on jagatud mitmesse kategooriasse, sõltuvalt asukohast ja välimus servad defekt. Kliiniline tähtsus vatsakeste vaheseina defekt sõltub suurusest, asukohast, vere rõhk kopsudes ja vastupanu vasaku vatsakese. Väike vatsakeste vaheseina defekt põhjustab kerget segunemist vere vahel kojad ja ei põhjusta olulist häirimist dünaamika verd. Seevastu suur vatsakeste vaheseina defekt võib aeglaselt, kuid kindlalt kaasa suurenenud rõhk kopsudes, pulmonaalse vaskulaarse resistentsuse, pöördumatuid muutusi kopsude veresooned ja lõpuks Eisenmengeri sündroom (vere voolu vahel kojad oli vastupidine, st õigus vasaku vatsakese). Vatsakeste vaheseina defekt põhjustab iseloomulik südamekahin ja korduvate infektsioonidega ülemiste hingamisteede süsteemi. Mida suurem ventrikulaarse vaheseina defekti nõuavad operatsiooni lõppu, mis tavaliselt on suurepärane tulemus.

Kliinilise pildi vatsakeste vaheseina defekt

Sümptomid ja nähud vatsakeste vaheseina defekt

Kliiniline pilt sõltub läbimõõduga puuduse olemasolu või puudumine suurenenud pulmonaalse vaskulaarse resistentsuse. Kui defekt on väike vasakult paremale šundi on väike, kui defekt on suur, vastupidavust verevoolu kahe vatsakesed on väike, mistõttu on vasakule-paremale šundi on suur tõus, pulmonaalse vaskulaarse resistentsuse vähenemine vasakult paremale šundi ja teisendab süstoolne kahin on ühekülgne porisema. Kolmandas ja saab 4. intercostals ruumi piki rinnakut saab kuulata pikk, tugev, krigisev süstoolne kahin. See ei pruugi olla ainus järeldus väikesed vead. Juhul suur šuntide ülaosas süda on näinud tõstmine õigus vatsakese saab kuulata keskel diastoolne kahin ja saab kuulata kolmanda toon.

Radiograafiline tulemused vatsakeste vaheseina defekt

Suurtes shunt, paremale või vasaku vatsakese või mõlemad, kui vasaku koja ja arterite ahenemine laiendataks ja kopsu vool suureneb.

EKG vatsakeste vaheseina defekti

See võib olla normaalne või võib näidata hüpertroofia paremale, vasakule või mõlemad vatsakesed.

Spetsiaalsed testid vatsakeste vaheseina defekt

Südame kateteriseerimine, on võimalik diagnoosida ka kõige raskemaid juhtumeid. Lastel südamepuudulikkus on vaja kehtestada diagnoosi ning soovitada sobivat ravi.

Ravi vatsakeste vaheseina defekt

Vatsakese vaheseina defekt võib olla asümptomaatiline normaalse hemodünaamikat südames. Lastel aga võib olla tõsine viga, mis põhjustab surma tõttu südame dekompensatsiooni. Nendel patsientidel tuleb teha operatsioon. Ideaalne juhul operatsiooni, kasutades masin kehavälise ringluses on üks suur vasakule-paremale shunt, vasaku vatsakese hüpertroofia ning ainult mõõdukas pulmonaalhüpertensioon. 85 mm Hg), and left-right shunt is small, then the risk of surgery is at least 50%." g="When it comes expressed pulmonary hypertension (pulmonary artery pressure 85 mm Hg), and left-right shunt is small, then the risk of surgery is at least 50%." j="Kui tegemist on väljendatud pulmonaalhüpertensioon (kopsuarteri rõhu 85 mm Hg), ja vasakule-paremale šundi on väike, siis oht operatsioon on vähemalt 50%. "Kui tegemist on väljendatud pulmonaalhüpertensioon (kopsuarteri rõhu> 85 mm Hg), ja vasakule-paremale šundi on väike, siis oht operatsioon on vähemalt 50%. Kirurgiline sekkumine on vastunäidustatud, kui shunt on vastupidine. Siiski, kui kirurgiline sekkumine on vajalik juhul, kui südamepuudulikkus on põhjustanud suuri vasakule-paremale šundi ettepaneku panna rõngas ümber kopsuarteri, mis vähendab shunt. Ainult lapsed 5-6 aastat on vaja teha lõplik korrigeerimine. Tuginedes üha kogemus on jõutud järeldusele, et mõned vead on suletud spontaanselt (ehk 30 - 50%). Seetõttu operatsiooni tuleks edasi lükata, kuni hilja lapsepõlv, välja arvatud juhul, kui võimetus elu on väga tugev või kui selgub, et pulmonaalhüpertensioon suureneb.

Prognoos vatsakeste vaheseina defekt

Patsiendid, kellel on tüüpiline mets võib oodata normaalset elu, kuid seda alati arendada bakteriaalne endokardiit. Suurte šuntide varases lapsepõlves südame tekib ja neil patsientidel harva ellu jääda 40-aastased. Reverse shunt tekkinud umbes 25% juhtudest ja viib Eisenmengerovog sündroom.


Vabandame võimalike kirjavigu. See lehekülg on tõlgitud "healtcare-center.blogspot" Ventricular septal defect
Close