Mis on Blalock Taussig shunt

Mis on Blalock Taussig shunt

Blalock Taussig shunt
Blalock Taussig shunt

Blalock Taussig shunt on ajutine kirurgiline operatsioon, mis teostatakse vastsündinutel. Blalock Taussig shunt tehakse põhjusel, et süda ei ole esitatud piisavalt verd hapnikuga rikastatud et ülejäänud keha. See juhtub, sest defekt süda nagu tetraloogia Falot, trikuspidaalklapi atreesia, pulmonaalne atreesia ja muud tsüanootilised kaasasündinud südame defekte.

Sümptomid

Sümptomid, mis näitavad olemasolu need haigused on sinakas nahk, küüned ja huuled. Aastal Blalock Taussig shunt üks haru kaks suurt arterite on eraldi ja kinnita toru otse kopsuarteri. See toru võimaldab, et laps on sile verevarustus kopsud.

Blalock Taussig shunt ettevalmistamisel Fontan kord, et tuleb hiljem, kuid see on väga oluline lapse pärast sündi on piisavalt hapnikku veres. See protseduur alates selle asutamisest on mitu korda moderniseeritud, kuid siiski kannab nime loojad kirurg Alfred Blalock ja kardioloog Helen Taussig. Blalock Taussig shunt väga oluline, sest esimest korda ajaloos meditsiiniline maailm on tõestatud, et südamerike võimalik remontida.

Pärast Blalock Taussig shunt

Pärast Blalock Taussig shunt patsiente ravimitel ennetamiseks tromb sisemuse šundi ja suurus sõltub kaalust last. Pärast Blalock Taussig shunt patsiendile ei veetustavad ja kui esinevad sagedased möödumine lahti või vesine väljaheide, oksendamisest, liigne higistamine, siis on vaja võtta ühendust arstiga. On võimalik, et Blalock Taussig shunt muutub ummistunud ja takistada tema verevoolu, sel juhul, kui patsient on hingamisraskuste ja muutub tsüanootilised sel juhul võtke koheselt ühendust oma kardioloog.

Pärast Blalock Taussig shunt kord regulaarseid külastusi oma kardioloog on vaja. Kardioloog töötab ehhokardiogrammi on lapse süda määrata tingimus südame ja manööverdama. Sest Blalock Taussig shunt ei ole püsiv operatsiooni, sest lapse süda kasvab ja šundi jääb samaks, siis võid oodata, et teie laps vajab pidevat lahendus ning teostati uus operatsioon.

Lisaks eespool nimetatud tromboos (moodustamine tromb) on võimalik ja esinemise seroom teket pärast Blalock Taussig shunt korras, kuid väga harva. Juuresolekul seroom pärast Blalock Taussig shunt on lihtne näha abiga rindkere röntgenuuringu või abiga ehhokardiograafia.


Vabandame võimalike kirjavigu. See lehekülg on tõlgitud "healtcare-center.blogspot" Blalock Taussig shunt
Close