Mis on Glenn shunt

Mis on Glenn shunt

Glenn shunt
Glenn shunt

Glenn shunt on ajutine ravi, mis on kohaldatud lapsed (eelnev Fontan menetlus) parandada vereringet kopsudes, kus ainult üks vatsakese töötab korralikult ja teine ​​on palju väiksem ja ei saada piisavalt verd organismi ja kopse. Glenn shunt on operatsioon, kus hea vena cava on ühendatud õigus kopsuarteri, et saata vere otse kopsu ja surema süda ja tema õhuke vatsakese, mis takistab nõuetekohase vereringet. Glenn shunt püüab vältida täiesti ebapiisav süda ja tema mõnikord kasutatavad nii kopse ja siis nimetatakse kahesuunaline Glenn shunt.

Kes tuleb Glenn shunt

Patsiendid, kes vajavad Glenn shunt on need, kes kannatavad kaasasündinud südamerike ja märgid, mille abil saab tunda on sinakas nahk, huuled ja küüned, mis tekib tänu hapniku puudust veres. Glenn shunt on paliative tüüpi operatsiooni, et ei suuda probleemi lahendada, või toimub avatud südame, kuid ta teeb väikese sisselõike rinna pärast, mida patsient viibib haiglas paar päeva.

Pärast edukalt Glenn shunt kord, Fontan menetlus on loomulik jätk, kuid need ei ole esinenud koos, sest nad saavad teha suur kopsu survet. Suur eelis Glenn shunt on võimalik teha väga varakult lastel ja seeläbi parandada nende elukvaliteeti. Negatiivne Glenn shunt, et mõned lapsed on kasvanud kopsuarteri rõhk, mis toob kaasa rohkem probleeme.

Klassikaline Glenn shunt on nüüd väga harva, sest ületada kahesuunaline Glenn šundi operatsiooni. Kahesuunaline Glenn Shunt on tavaliselt teist taga Blalock Taussig operatsioon, mis teostatakse vastsündinutel. Ära kahesuunaline Glenn shunt kord on, et ta lubab voolu vere hapnikupuudus et mõlemad kopsud ja ei mõjuta kopsuarteri puu. See on eelis jätkamise tõttu, et Fontan protseduur nõuab terve kopsuarteri puu. Teine eelis on see, et seda tüüpi Glenn šundi operatsiooni on see, et ei põhjusta tagajärjed kopsu veresoontes, mis võib vähendada ja paksendamiseks tõttu suurenenud kopsuarteri rõhk. Glenn shunt on väga ohutuks kasutamiseks, kuid juhtub, et surm saabub teatud olukordades. Pärast Glenn shunt aja jooksul võib esineda taasteket tsüanootilised episoode ja perifeerse küllastus, mõnel juhul võib põhjustada infektsiooni ja perikardi või pleuraefusioonid.


Vabandame võimalike kirjavigu. See lehekülg on tõlgitud "healtcare-center.blogspot" Glenn shunt
Close