Kõik, mida pead teadma hüpertensioon või kõrge vererõhk

Kõik, mida pead teadma hüpertensioon või kõrge vererõhk

hypertension
hypertension

Ei ole kahtlust, et kõrge vererõhk on suur risk südame isheemiatõbi nagu stenokardia, infarkt, insult, ja kroonilise neeruhaigusega. Kõrge vererõhk on seisund, mis põhjustab patoloogilisi muutusi südames st. Hüpertensioon suurendada südame ja vähendab neerudes. Patsiendid, kellel on kõrge vererõhk on viis korda suurem risk südame isheemiatõbi ja 20 korda suurem risk ajuveresoonkonna surma.

Mis on veri presure

Selleks, et mõista, mida tähendab kõrge vererõhk, peame kõigepealt teadma, mis on vererõhku. Vererõhk on tegelikult rõhk arterites inimese keha, mis tekib kui süda töötab pumba põhimõttel, et pumbad vere kaudu suur arterites, mis hargnevad väiksemad arterid ja kapillaarid, mis on jätkuvalt varustada keha vere hapnikuga rikastatud, pärast, et vere tagasi südamesse läbi veenid. Vere voolama läbi arterite tekitab survet veresoonte seinad, ja see surve nimetatakse arteriaalne rõhk. Rõhk peab olema piisavalt tugev, et tagada piisav verevarustus ajal aktiivsus ja ajal lõõgastuda. Arteriaalne rõhk tulenevad nihe vere aordi sisse vasaku vatsakese südame ja vere surudes läbi kopsuarteri klapi sisse kopsuarteri õigesse vatsakese südame. Teine jõud toota arterid, kui nad loovad takistuse verd. Kui kapillaarid on pärani lahti, veri voolab vabalt läbi neid. Kuid kui kapillaarid on vähenenud, verevoolu läbi neid on raskem ja suurendada survet kapillaare ja siis tundub kõrge vererõhk. Kõrgenenud vererõhk võib kahjustada veresooni ning südant. Arteriaalne rõhk on jagatud süstoolne vererõhk või maksimaalne rõhk väärtus sõlmimise ajal südame ja diastoolse vererõhu või minimaalse surve hetkel kui süda lõdvestab.

Määrake hüpertensioon või kõrge vererõhk presure

Kui me püüame määratleda hüpertensioon võib öelda, et kriteeriumid diagnoosi hüpertensioon on vastuoluline, sest vererõhk suureneb koos vanusega ja erineb teiste mõõtmised. Kõige rohkem autorid on seisukohal, et hüpertensioon on olemas, kui diastoolne rõhk pidevalt üle 100 mm Hg inimesed vanuses üle 60 või 90 mm Hg inimestel vähem kui 50 aastat. Arvatakse, et veresoonte tüsistused hüpertensioon tuleneb vererõhu tõus. Süstoolne vererõhk üle 200 mmHg on äärmuslik vererõhk, ja peetakse pahaloomuline hüpertensioon.

Kui me ütleme määratleda hüpertensioon võib öelda, et hüpertensiooni et ei viinud ilmne muutusi südame nimetatakse "hüpertensiivsetel veresoonte haigus."

Aga kui nad vasaku vatsakese hüpertroofiat olemas, südamepuudulikkus ja südame isheemiatõbi "hüpertensiivsetel veresoonte haigus" on asjakohane termin.

Igasugune hüpertensioon on aeg-ajalt enne aastaseks 20s. Noored sageli põhjustatud krooniline glomerulonefriit, neeruarteri stenoosi korral, püelonefriit, või koarktatsioon.

Siirded vererõhu tõus tingitud erutus, hirm või väsimus ja suurendada ainult süstoolne vererõhk eakatel elastsuse kadumist suur arterite ei kajasta Hüpertooniatõbi.

Kui me tahame määratleda hüpertensioon peame rääkima oma klassifikatsiooni:

Esmane hüpertensioon: umbes 85% juhtudest, ei ole tuvastatav põhjus hüpertensiivse veresoonkonna või südame-veresoonkonna haigused. Essentsiaalne hüpertensioon tekib tavaliselt vahel 25s ja 55s aastane. Perekonna ajalugu on tavaliselt leitud teavet hüpertensioon (rünnakud, äkksurma, südamepuudulikkuse). Kõige sagedasemad kui meestel. Muutused rõhk alguses on ajutine, kuid hiljem surve on pidevalt kasvanud, isegi juhul, kui on tõestatud haiguse on võimalik, et surve muutub sõltuvalt nt. emotsionaalse stressi, eriti viha, solvangud või kaotus. Vererõhk oli väiksem kui mõõdetakse patsientidel, kes valetab kui juhul, kui patsiendil uuritakse kliinikus. Samuti on madalam whan vererõhk kui mõõdeti patsientide kodus või igapäevaste tegevuste ajal. Diagnoos ei ole veel kehtestatud, milliseid väärtushinnanguid tuleks võtta autoriteetne määratleda hüpertensioon.

Hoiatus: Kõik eespool nimetatud kehtib muude hüpertensioon. Diagnoosi essentsiaalse hüpertensiooni ei saa panna ainuüksi selle uurimine ja kordamine konkreetsed põhjused.

Neerude Hüpertensioon

Vaskulaarsed - kui ehk kõige levinum ravitav põhjus hüpertensioon võib pidada ahenemine ühe või mõlema neeru arterid tõttu ateroskleroosi, fibromuskulaarne hüperplaasia tõttu või muudel põhjustel. Kas sama loomulikult nagu essentsiaalne hüpertensioon, kuid see saab avastada juuresolekul järgmistel tingimustel:

- Juhul, kui vanus üle 50 aasta, kui on dilatatsioon ülakõhus või neeruarteri

- Kui on kuskil ateroskleroosi ja kui on olemas erinevused ulatuses ja väljaspool välja näeb erinevalt aega, kui see ilmub veresooni

- Kui on pikendatud hüper kontsentratsioon kontrasti materjali urograafia, mis võib näha haigeid neeru

- Kui on suurendatud aktiivsus reniini neeru veenivere (võrreldes teiste neeru)

- Kui eritumist radioaktiivset materjali neer on normaalne

- Kui ateroskleroosi või fibromuskulaarne neeru hüperplaasia suudab tõestada, koos r. arteriogrammi.

Funktsionaalne tähendus Need muudatused määratakse kindlaks, kasutades Howard-Stame test, mis näitab vähenenud kontsentratsiooni naatriumisisaldus ja suurendatud osmostat uriinis küljel, mis on mõjutatud.

Parenchimal - krooniline glomerulonefriit ja püelonefriit on suurim grupp siiani tuntud põhjuste hüpertensioon. Harvem ühepoolne püelonefriit, kuid ta on kirurgiliselt ravida. Harvadel põhjused sisalduvad polütsüstiliste neerude ja kaasasündinud või omandatud obstruktiivne hüdronefroosi. Äge glomerulonefriit on sageli seotud hüpertensioon.

Sisesekretsiooni - pheochromocytom kasvaja neerupealised medulla nääre või (harvem) hromafinog kudede piki kiudu. Põhjustada püsiva või vahelduva Hüpertensiooni, noradrenaliini või adrenaliini vereringesse. Hüpertensioon võib põhjustada ja Cushingi sündroom, primaarne aldosteronism puudumine 17 - hüdroksülaasi, kaasasündinud neerupealised nääre hüperplaasia virilizmom ja üleannustamise deoxycorticosterone ravis rike neerupealised nääre järgneb eosinofiilne hüpofüüsi kasvaja, mis põhjustab akromegaalia.

Koarktatsioon - kaasasündinud ahenemine aordi kaare viib hüpertensiooni ülemiste jäsemete ja karotiidarterid. Vererõhk on jalad on normaalne või langenud.

Erinevad mõjud - hüpertensioon erineva tugevusega on kohtavad tööjõu väljendatud toxemia, siis juhul, kui kasvaja või verevalum, mis viivad rõhu, üle-põie venimist ning hilisemates etappides polüarteriit, dissemineerunud erütematoosne ervthematosus ja sklerodermia.

Rasedushüpertensiooni esineb raseduse ajal naistel, kes olid normaalrõhul ja võib esineda preeklampsia, mis tekib tavaliselt pärast 28. rasedusnädalat järgnes kõrgsurve kestusega paar tundi, on iseloomulik välimus proteinuuria ja turse, näiteks rasedus edenedes ja turse kasvu ja eklempsija raskes olukorras eespool nimetatud sümptomitest.

Pahaloomulise hüpertensiooni - igasugune püsiv hüpertensioon võib muutuda ohtlikuks. Diastoolne rõhk tõuseb üle 130 mm Hg ja viib väljendunud nekroos arterioole, siis edeneb neerupuudulikkust ja papillaarne turse. Papillary tursed võivad eelneda neerupuudulikkus. Termin "pahaloomuline" kasutatakse, kuna suremus on väga kõrge ja läheneb 100% kahe aasta jooksul, kui seda ei töödelda.

Patogenees: oluline ja neerude hüpertensioon põhjustatud suurenenud resistentsuse perifeerseid arterioole. Mehhanism esinemine on praegu teadmata. Kuni esinemine südamepuudulikkus või turse, südame minutimaht väheneb. Presorenalne ained võivad olla roll oluline ja neerude hüpertensioon, kuid see ei ole tõestatud kliinilises praktikas.
Aastal feokromotsütoom hüpertensioon on põhjustatud erinevatest teguritest ja suurenenud südame minutimaht ja perifeerse vastupanu tulenevad juuresolekul epinefriini ja norepinefriini vereringesse. Ei ole teada mehhanism hüpertensioon tõttu neerupealised nääre glükokortikoidid, aldosterooni ja deoxycorticosterone. Hüpertensiooni koarktatsioon sõltub otseselt peale ahenemine. Vasaku vatsakese väljutamist veri "väike kamber", kuigi neerufunktsioon võib samuti osaleda.

Patoloogia hüpertensiooni

Püsiv hüpertensioon viib pöörduv ahenemine arterioolide alguses, kuid hiljem neid muudatusi muutuda püsivaks tulemusena pakseneb intima, hüpertroofia lihaste kiude ja hüaliinne degeneratsioon. Aastal pahaloomulise hüpertensiooni, arterioolide nekroos (eriti neerude veresooni) areneb kiiresti ja on vastutav formationof äge seisund neerupuudulikkus. Sekundaarselt viib vasaku vatsakese hüpertroofia ja ebaedu, samuti muutus arterioolide. Hüpertensioon kiirendab aterosklerootilise protsessi südame ja aju arterites; sagedased tagajärjed avalduvad müokardi infarktiga ja aju hemorraagia või tromboos.

Et määrata, hüpertensioon peame teadma kliinilise pildi hüpertensioon:

Kliinilised ja laboratoorsed leiud olid peamiselt keskendunud aste veresoonte halvenenud samuti oluline elundist: süda, aju, neerud, silmad ja lisaseadmed arterites.

Sümptomiteks on kerge kuni mõõdukalt väljendatud essentsiaalne hüpertensioon on hästi talutav. Määramata sümptomid tekivad siis, kui patsient õpib on "kõrge vererõhk". Suboccipital valu tekkida varahommikul ja säilitada terve päeva, kuid on võimalik oodata igat tüüpi peavalu (sealhulgas isegi simuleerida migreen). Muud sagedased kaebused hulka kuuluvad: pearinglus, iiveldus, raskustunne peas, väsimus, jõuetus, südamepekslemine. Need sümptomid esinevad tõttu muret Hüpertensiooni tõttu seotud psühholoogilise stressi ..

Patsiendid, kellel feokromotsütoomi et eritama valdavalt norepinefriini on tavaliselt püsiv hüpertensioon. Jooksvad teated katehhoolamiinide viib rünnata (mis võib kesta mõne minuti või tunni) ägeda ärevus, südamepekslemine, sügav hingamine, kahvatus, külmavärinad, iiveldus ja oksendamine. Rünnaku ajal, vererõhu tõusu ja võib tekkida stenokardia või ägeda kopsuturse. Primaarse aldosteronismiga patsientidel võib olla üldine tagasiside episoode lihaste nõrkus või halvatus, paresteesiad ja polüuuria noktuuria.

Kui süda on kahjustatud, siis on paroksüsmaalne öine düspnoe või astma või ilma sümptomid krooniline vasaku vatsakese. Saad arendada stenokardia või südamelihase infarction.Renal muudatused ei too kaasa väga väljendunud sümptomiteta. Noktuuria on võimalik või asendusliikme hematuuria. Perifeersete arterite haigus põhjustab sageli vahelduv lonkamine. Kui terminal aordi mõjutab ahenemine on valu tuharate ja alumist osa tagasi käies, ja mehed muutuvad impotent.

Muutused ajus viivad hemipleegia ja afaasia tõttu tromboosi või ootamatu veritsus, mis võib põhjustada surma mõne tunni või päeva. Maliigse hüpertensiooniga (ja vahetevahel tema puudumisel) on tugev peavalu, segasus, kooma, krambid, nägemishäired, mööduvaid neuroloogilisi tunnuseid, iiveldus ja oksendamine (hüpertensiivse entsefalopaatia). Mehhanismi moodustamise ei ole teada. Mõned rolli kujunemist võib olla ajuturse, ja kui te võtate ravi, muutused on pöörduvad.

Nähtusid sõltub põhjus hüpertensioon, selle kestuse ja intensiivsuse ja tase kahju päästevahendite elundeid.

Vererõhk

Hüpertensiooni diagnoosiga ei saa panna patsientidel alla 50-aastastel nii kaua kui teie vererõhk ei ületa 140/90 mm? Hg, või kui patsient vajab puhkust vähemalt 3 korda 20 minutit või rohkem, ja see on nii perekonnas. Mõõtmiste ajal vererõhu tavalisel viisil väärtused? Võib olla suurem kui siis, kui puudub Hüpertooniatõbi sest rahu, vererõhk normaliseerub, on tegelikult veresoonkonna hüperaktiivsus, ei hüpertensioon.

Võrkkest - Keith - Wageneirova (KW) klassifikatsioon muutub kõrge vererõhk on prognostiline tähtsus ning sobib hästi kliinilist kulgu.

KW1 = Minimaalne arterite ahenemine

KW2 = Midagi rohkem vähenes märgatavalt ka arteriaalne ja venoosne manööverdamiseks.

KW3 = Fluffy tüüp eritist alates "vatt" punase trim ja ümmarguse verejooks.

KW4 = Ükskõik mis eespool mainitud pluss papilliödeemi, nägemisnärvi diski kõrguse, füsioloogilised õõnsus laastas, ähmane plaadi servadest. Pahaloomulise hüpertensiooni on alati seotud papilliödeem ..

Südame ja arterite - saab kuulda, valju, teist tooni üle aordi ja süstoolse dumpingu paugu. Haigus võib tõestada suurendamine vasaku vatsakese. Samuti on täheldatud, rike vasaku vatsakese muutusi basaal kopsu isikutele ja pulsus kasvanud rütmi.

Pulss peab - On vaja teha otsene võrdlus impulsside unearteri, radiaal-, reieluukaela ja õndlalümfisõlm arterite ja veresoonte suu. On vaja märkida olemasolu või puudumise impulsi suuremate arterite, sealhulgas kõhuaordis ja niude arterites. Vererõhku tuleb mõõta nii käte ja jalgadega.

Aju - võib leida neuroloogiliste nähtude ajutromboosi või verejooks. Alates neuroloogilisi tunnuseid esineb positiivne Babinski või Hoffmann ja mõnikord puhas hemipleegia või hemianopsia.

Hormonaalsed staatus - Kui on märke Cushing haigus see on kohustatud teatama neile: kogu keha rasvumine, hirsutism, akne, saab nihutada juuresolekul neerupealised kasvajate. Primaarse aldosteronismiga on ka lõtv halvatus ja lihaste nõrkus ja hüperaktiivsus või puudumine kõõlusrefleksid.

Koarktatsioon - Femoraalarteri impulsi nõrgenenud või laiendada võrreldes radiaalne arteri impulsi. Noortel nimetatud tõdemus kinnitab diagnoosi koarktatsioon. Diagnoosi kinnitab juuresolekul basaal pominal, mis on edastatud interscapular piirkonnas. Võib palpeerida ja tagatise arterite mööda alumist serva ribi ja aba eriti servadest.

Parenhümatoosne neeruhaigusega: Patsientidel on välimus ja lõhn ureemia. Polütsüstiliste neerud on suur ja võib olla palpeeritav.

Laboratoorsed leiud ka olulist rolli, kui me tahame määratleda hüpertensioon.

Rutiinne uurimine võib uriin madal konkreetsed väärtused? Et rajad parenhümatoosne neeruhaigus või nefropaatia esmane aldosteronism. Mõlemal juhul PNP on suurendanud progressiivse ureemia võib põhjustada aneemiat. Kuid aldosteronism kaaliumi kontsentratsioon on madal, samas naatriumi kontsentratsioon ja C02 on suurenenud; vastupidine järeldus on võimalik ureemia seostatud primaarse neeruhaigusega.

Nefroskleroos kaasneb proteinuuria granuleeritud nähtuste ja vahetevahel mikrohematuuria põhjal neid elemente, ei ole võimalik eristada kroonilise nephrite.

Kui kontrollimise käigus on leiab bacilluria värske ja puhas, see on kasuks krooniline püelonefriit. Vähem levinud on muudatusi leukotsüüdid. Piuria ei ole tavaliseks leiuks. Kõigile patsientidele tuleb teha kvantitatiivset kultuuride puhta proovid ja korrata seda vahedega, nagu krooniline püelonefriit bacilluria võib aeg-ajalt esineda.

Kui kliiniline pilt on kokkuleppel Cushingi haigus, või feokromotsütoom on vaja teha kvantitatiivset määramist 17. Hydroxysteroide ja 17 Ketosteroide uriiniga. Ei ole vaja rutiinselt määrata aldosterooni uriiniga välja arvatud väga rapurpurne striiad ja teravilja nahka. Üks neer perspektiivis laval või piiripealseid juhtumeid. Diagnoos kinnitatakse biokeemiline analüüs ..

Radiograafiline leiud on oluline meetod, kui me tahame määratleda hüpertensioon.

Röntgenülesvõte võib paljastada Uzur ribi ja natuke nuppu aordi koarktatsioon ja süda määral suurendus, mis on põhjustatud hüpertensioon. Intravenoosne urograafia võib teavitada meid suhtelist suurust neeru, ajakava Seevastu asukohta muutmata neeru, esinemine obstruktsioon ja pilonefritisu neeru.

EKG põhinev võib otsustada määral hüpertroofia vasaku vatsakese täpselt nii nagu märgid kahjustatud elujõulisuse pärgarterite ning avaldas Q lained. Aastal aldosteronism Q-T intervalli pikendada.

Teil võib tekkida vajadus seda teha üks kord ja transfemoral aorto ortograafia. Kontrast on vaja süstida ees eraldamine neeru arterid, analüüsi radioaktiivsete isotoopide eritumist nii neerud, uriini analüüs mingit erilist neeru (mõõtes väljendus vedelikku, elektrolüüte, inuliin, PAH).

Kontroll analüüs hüpertensioon

Kas soovitav perioodiline silmaarsti läbivaatus, EKG, et määrata kindlaks seisukorras süda ja neerud, radiografia rinnus, PSP eritumist, NPN, uriini erikaal, samuti määramiseks valk uriinis. Sel viisil on võimalik jälgida haiguse progresseerumist.

Ravi hüpotensiivset vood

Paljud hüpertensiooniga, eriti keskealised naised tunnevad hea ja ei ravi seda. Seetõttu on vaja olla ettevaatlik seoses otsuste ja ravisoovitused.

Hüpertensioon on erinev kaal seoses erinevate patsientide ja seetõttu tuleb ravi sõltub raskusaste hüpertensioon ja olemasolu komplikatsioone.

Tüsistuste ravi

Järgmised tüsistused on kirjeldatud kongestiivse rike: südame, aju, neerude, stenokardia, müokardiinfarkt, aju hemorraagia, aju tromboos ja neerupuudulikkus.

Ei ole teada põhjus peavalu hüpertensioon, kuid sageli on emotsionaalne päritolu, välja arvatud juhul, kiirendatud või pahaloomuline hüpertensioon. Soovita ja selgitused on tihti abiks.

Kaalulangus

Rasvumine ei pea tingimata kaasnema kõrge vererõhk. Siiski on olemas tugev seos ülekaalulisuse ja kõrge vererõhk. Rasvunud inimesed on kolm korda suurema tõenäosusega kõrge vererõhk võrreldes normaalkaalus inimesed. Rasvunud inimesed on ekstra kogus verd, et koos kõrge vererõhk on väga suure pinge südame. Võib-olla on oluline rõhutada, et see on raske püsida dieedil. Normaliseerimiseks kehakaalu rasvunud patsiendid võivad langetada vererõhku, või isegi, et tuua see normi piires. Raskete vormide kõrge vererõhk, kehakaalu langus teeb narkootikumide tõhusamaks. Tuleb märkida, et vananeva suur hulk inimesi saada kaalu. Selle põhjuseks on järgmine: pärast 25 aastat elusorganismide vaja 10 kalorit vähem päevas iga eluaastal. Isikud vanuses 50 vaja päeval tutvustada vähem 250 kalorit (25 x 10). Kui sisestate 100 kalorit iga päev rohkem (näiteks ühe viilu leiba), aastaks sa saad viis kilogrammi kehakaalu.

Soolatarbimise vähendamine

Ravi kõrge vererõhu sisaldavad vähendatud naatriumi tarbimist. Suured piirang soola tarbimist ei ole vajalik. Soovitatavast päevasest et üks teelusikatäis soola. See võib vähendada vererõhku 10 mmHg. Selleks, et mõista natuke soola on soovitatav omada toitumine rohkem värskeid köögivilju ja puuvilju. Toidu asemel soola tuleks lisada taimseid vürtse ja sidruniga. Vältida konserveeritud tooted, maitseainetega liha-ja piimatooted, samuti kõigi teiste maitseainetega, sealhulgas sibulad hoida talvel (hapu kapsas, paprika, kurgid jne.).

Kehaline aktiivsus

Regulaarne füüsiline koormus on kasulik patsientidele kõrge vererõhk. Leiti, et kehalise vähendab vererõhku ja muudab inimesed rohkem motiveeritud ravi. Enne Kaasalöömine kehaline aktiivsus, tuleb kõigepealt tuleb füüsiliselt kontrollida, eriti koormustesti füüsilise pingutuse, et teha kindlaks suurusjärku koormusi. Füüsiline aktiivsus võib olla ka kahjulik, kui mitte õigesti doseeritud. Walking, jalgrattasõit ja ujumine on soovitatav. Harjutusi ei soovita, kus tehakse rohkem pea liikumist või staatiline koormus (lükkamine autod ja nii edasi). Kehaline aktiivsus peab olema hea. Kehaline aktiivsus lükata halbades ilmastikuoludes (temperatuurid alla 0 ° C või üle 25 ° C varjus, niiskus üle 70%)

Rahustamise võtteid

Viimastel aastatel on kasvanud huvi erinevate rahustamise võtteid raviks kõrge vererõhk. See meetod võib saada hea mõju vaimselt eelpingestatud inimene. Tuleb märkida, et seda toimingut tuleb kohaldada kinnipidamist toitumise, kehalise aktiivsuse ja farmakoteraapia. Erinevad meetodid on lõõgastus harjutused, jooga, transtsendentaalne meditatsioon ja rohkem.

Prognoos hüpertensioon

Kuigi patsiendid Kõrge vererõhu kerge elada normaalset elu, nad pöörduvad ravimata hüpertensiooniga südame-veresoonkonna haiguste tüsistustesse sureb 20 aasta jooksul.

Peamiseid põhjuseid hüpertensioon vastutavad surma, just nagu Cushingi haigus, polüarteriit ja terminali nefriit.


Vabandame võimalike kirjavigu. See lehekülg on tõlgitud "healtcare-center.blogspot" hypertension
Close