Ehhokardiograafia

Ehhokardiograafia

Echocardiography
Echocardiography

Ehhokardiograafia või südame ultraheliuuring on mitteinvasiivne, valutu meetod ei nõua erilist ettevalmistust, ei ole kõrvaltoimeid ja mida saaks rakendada varases eas, ning vajaduse korral uurimist võib korrata ilma oht kahjustada kudesid.

Ehhokardiograafia on meetod, mis kiiresti loob pulsing helilainete ultrahigh sagedus.

Kui need lained tekib objekti erineva tihedusega, mõned lained põrge tagasi kui kajasid ja kuvatakse ostsilloskoop või liigub paber, määratledes erinevate struktuuride südames.

Seda tüüpi läbivaatamine annab meile olulist teavet morfoloogia ja funktsiooni südamelihas, südameklapid südame õõnsus suurus, kiirus verevoolu läbi südame ja suurte veresoonte. Doppleri tehnoloogia võimaldab visualiseerida verevoolu ja kiirus läbi südame kodade ja veresooned.

Ehhokardiograafia abiga oma 2D, 3D pilte ja Doppleri õnnestub näha südamelöögid. Ehhokardiograafia kasutab mõnikord väikeses koguses füsioloogilise et nad süstitakse veeni, et kehtetuks häireid rinnakorvi. Ehhokardiograafia on katse, milles puudub spetsiaalne ettevalmistus, välja arvatud, et sa ei tohi juua ja süüa paar tundi enne ehhokardiograafia. Ajal ehhokardiograafia võib paluda teil muuta positsiooni või hoidke hinge kinni lühikese aja jooksul. Rõhu sonographer võib olla veidi suurem, kuid see on selleks, et saada parem ülevaade oma südames.

See on erakordne tähtsus avastamisel ja hindamisel, samuti mõju erinev kohtlemine südamehaiguste ehhokardiograafia kasutatakse:

Südame ventiilid.

Kardiomüopaatia.

Südamepuudulikkus.

Kaasasündinud ja omandatud südame defekte.

Müokardiinfarkt.

Haigused südamekoe (südamepauna).

Põletik ja muud haigused südamelihase (müokardiit).

Hindamine südamehäirete kõrge vererõhk.

Hindamine suurte veresoonte jättes süda (ateroskleroos, aneurüsm ...).

Südame rütmihäired.

Avastamine trombootiliste ja kasvaja mass südames.

Täiesti valutu rõhu andur rinnal saadakse ülevaade südame ultraheli ekraanil. Hinnanguline suurus, välimus ja liikuvust süda õõnsused, iga süda seina, välimust ja funktsiooni südameklappide ja suurte veresoonte jättes südames. Ehhokardiograafia võimaldab avastada juuresolekul võõra mass salongi süda ja südame kudesid. Tänu Doppleri efekt ning saada teavet suuna, kiiruse ja omadused verevoolu südame ja saame arvutada surve südames kojad ja lungs.Echocardiography on praegu üks tähtsamaid diagnostiline meetod, mida tuleb kasutada kui esimene rida avastada südamehaiguste, sest see annab palju teavet, on valutu, ohutu ja kiire meetod.

Arvu ja kvaliteedi saadud teavet ehhokardiograafia outclassing muude diagnostiliste meetodite ja peaaegu kardioloogiline läbivaatus ei saa teha ilma temata. On soovitatav, et südamehaigete ja erirühmadel (sportlaste ja inimeste ametialade riiklike tähtsusega, pilootide, bussijuhid, veduri insener.)

Ehhokardiograafia spordis

Äkksurma noori, kes osalevad spordis on üks kõige traagilised sündmused. Samuti on oluline sotsiaalne ja meditsiiniline probleem laia meediatähelepanu, sest seal on ilmselt terve elanikkond. Äkksurma esineb ajal või vahetult pärast suure intensiivsusega kehalise aktiivsusega. American College of Cardiology leitakse, et peamine eesmärk uurida sportlased, enne kehalist aktiivsust, avastamiseks vaikne südametegevuse häired, mis võivad põhjustada südame äkksurm. Avastame olemasolevaid südamehaiguste sportlastele ehhokardiograafia viib sageli täielikku peatamist sport, et vähendada äkksurma riski. Teiselt poolt, valediagnoosi südamehaiguste võib tuua kaasa ka eemaldamist sportlast spordiüritused, võttes temalt palju kasu, et spordis toob.

Südame ultraheliuuring või ehhokardiograafia on mitteinvasiivne ja kerge korrata meetodeid spordis kardioloogia laialdaselt kasutatakse, et eristada muutusi südame poolt põhjustatud kohanemise stressi ja patoloogilisi muutusi. Kõrgetasemeline füüsiline aktiivsus võib viia teatud morfoloogilisi ja funktsionaalseid muutusi, mida kutsutakse "sportlik süda" ja on täheldatud umbes 50% treenitud sportlased. Selliste muutuste hulka kuuluvad suurenemisele südame õõnsused, suurendades seinapaksusega vasaku ja parema vatsakese ja vasakule kodade suurusest, kuid säilinud süstoolse ja diastoolse funktsiooni. kuju ja suuruse muutus sõltub tüübi ja intensiivsuse sportliku treeningu ja iseloomulikult leevendu lõpetamise harjutus.

Rutiinne kasutamine ehhokardiograafia sportlaste pole kaasa toonud märkimisväärse arvu kasv tuvastatud hüpertroofiline kardiomüopaatia seoses põhilised ülevaade. Aasta sportlaste ilma subjektiivne kaebusi ilma perekonna või raske kardiovaskulaarse haigusega, normaalse füüsilise läbivaatuse ja normaalne EKG dokumendid, ehhokardiograafia on piiratud täiendavate diagnostiliste väärtust kõrge hind läbivaatamist, mis takistab laialdane kohaldamine. Leiti, et laialdane kasutamine ultraheli viib kasvu valepositiivseid või valenegatiivseid tulemusi. Ehhokardiograafia uurimine süda on soovitatav, et tippsportlaste kaasatud intensiivne sporditegevuseks, mis võivad soodustada või põhjustada välimuse olemasolev südamehaigus. Kuid vaja korrata hinnanguid ja kommentaare nende sportlaste puudumisel sümptomid, normaalse füüsilise läbivaatuse ja EKG arvestust, jääb selgusetuks.

Ehhokardiograafia lastel ja imikutel

Ehhokardiograafia on mitteinvasiivne, valutu, ei nõua erilist ettevalmistust, ei ole kõrvaltoimeid ja mida saaks rakendada varases eas, ning vajaduse korral uurimist võib korrata ilma oht kahjustada kudesid.

Soovitav on ennetav ultraheli südames iga laps.

Kaasasündinud südame defekte.

Südame rütmihäired.

Arteriaalne ja pulmonaalne hüpertensioon.

Südame ventiilid.

Põletik südamelihase ja südame membraane.

Kardiomüopaatia.

Trombootiliste ja kasvaja mass südames kojad.

Südame isheemiatõbi.


Vabandame võimalike kirjavigu. See lehekülg on tõlgitud "healtcare-center.blogspot" Echocardiography
Close