Fontan kord

Fontan kord

Fontan procedure
Fontan procedure

Mis on Fontan kord


Fontan menetlus on avatud südame kirurgiline protseduur, mida kasutatakse laste puuduse struktuuri süda ja suur laevadel, mis on kohal sündi, kus kanal on moodustunud verd ja vähe hapnikku ümbersõit õigus vatsakese ja liigu otse kopsud uute hapnikku. Fontan toiming viiakse läbi tegelema mitmete keeruliste kaasasündinud südame häired, sealhulgas trikuspidaalklapi südameklapi puudub, trikuspidaalklapi südameklapi on ebanormaalselt arenenud, kui kopsuarteri klapi ei arene korralikult terveks vatsakese vaheseina, kui elemendid vasakul Südame ei arenda täielikult, kui inimesed suure lahkus vatsakese ja väikesed õigus vatsakese, kaks sissepääsu õigus vatsakese. Seda tüüpi meditsiinilise protseduuri läbi lastel vanuses kaks kuni kolm aastat, ja enne seda meditsiinilise protseduuri paljud lapsed on juba kahesuunaline Glenn shunt.

Fontan protseduuri saab teha mitmel viisil, kuid kõik neist ühendab istmik vena cava kopsuarteri. Kopsu kõrge vererõhk ei saa teha Fontan korra. Fontan operatsiooni kaks peamist võimaldab hapniku-halb veri kopsudesse on rõhu tõus veenides ja hingamine. Survet veenides suureneb 3-4 korda seda protseduuri. Kui me hingame sisse värsket õhku, maht sees rindade suurenemine ja värske õhk võetakse hingamisteedesse. Samal ajal verd kopsudesse ja hingamisteid, veri siseneb kopsudesse koos hapnikupuudus ning on rikastatud hapnikku. Et Fontan operatsioon toimub Patsiendil peab olema hea kopsud.

On mitmeid vorme Fontan kord nagu:


Atriopulmonary ühendus või klassikaline Fontan on toiming, millega nõutakse koja süda, mis kogub vere madala hapniku keha on isoleeritud ülejäänud süda ja seejärel laiendada seda nõutakse kambris oli pärast seda õigusega seotud kopsuarteri mis viib madala hapnikurikast verd südamest kopsudesse ja hingamisteid.

Külgmised tunneli või täielik cavopulmonary ühendust kasutatakse, sest see jõudis järeldusele, et veri pärineb veenides kogumisel Camber tekitab turbulentsi ja toodab tekke, mis pärast luua suuremaid probleeme. Selles Fontan operatsiooni, vereringe, mis pärineb ülemise kehaosa on ühendatud ülaosa õigus kopsuarteri, ja pärast, et kollektiivse kambri põhja külge kinnitunud selle õiguse kopsuarteris, siis kunstlikult kujuline pool toru materjal pandi kogumise kambris.

Extracardiac kanal on teatud tüüpi Fontan operatsioon, kus SVC ühendab parema kopsu kopsuarteri, kuid IVC mis pärineb alumises pooles keha on seoses kunstliku materjali kujuline toru.

Et olla edukas Fontan operatsiooni, on vaja ühtset vatsakese ei ole liiga kahjustatud tööd vereringlus surve all ja arterite ahenemine on jääda pingevaba, vastasel veri ei saaks voolu.

Probleemid Fontan ringluses pool süda ei suuda, maksa veenide kõrge vererõhk, süsteemse venoosse kõrge vererõhk, hüübimishäired, veri voolab suletud ring, parema koja dilatatsioon, kõrge vererõhk, ebanormaalne seost veenides ja arterites häirete selget vedelikku, mis kestab kogu keha ja ei saanud seda teha kehalisi harjutusi.

Pärast Fontan kirurgia mõned lapsed on võimelised tegelema väga füüsiline aktiivsus samas mõned lapsed, ja vähese vaevaga on raske koorem, kuid enamik on keskel. Enamik lapsi pärast Fontan operatsiooni kasutada verevedeldaja vältimiseks loomine hüübimist veres.


Vabandame võimalike kirjavigu. See lehekülg on tõlgitud "healtcare-center.blogspot" Fontan procedure
Close