Mitraalklapi stenoos

Mitraalklapi stenoos

Mitral valve stenosis
Mitral valve stenosis

Mitraalklapi stenoos on krooniline reumaatilised südamehaigused viivad ühe või mitme rünnakud reumaatiliste palavik, mis tekitab jäikust ja deformatsioon südameklapid. Selle tulemusena kajastub stenoos ja regurgitatsioon, ja mõnikord mõlemad on. Mitraalklapi ventiilid tabas 50-60% juhtudest, kahjustustest seotud mitraalklapi ja aordi ventiilid on esinenud 20% juhtudest, kahju ainult aortal ventiilid 10% juhtudest. Trikuspidaalklapi klapid olid lihtsalt haige mitraalklapi ja aordi ventiilid ja 10%-l juhtudest. Kopsuarteri klappide harva mõjutanud.

Kliinilise pildi mitraalklapi stenoos

Esimesed märk orgaaniline haigus või raske südameklappide väljendatakse porisema siiski Esimesed andmed märkimisväärse hemodünaamika südameklapi kahjustus leitakse uurimise käigus röntgen, fluoroskoopia, EKG. Sel moel saame avastada varases tõusu südame sinus. Ja ettevaatlik füüsilise järeldused võivad olla väga kasulik diagnoosimise kui tegemist on südameklapi haigus.

Kord asümptomaatiline südameklapihaigus:

Ennetamine mitraalklapi stenoos

Uuendamine reumaatilised palavik on võimalik ära hoida.

Vältida kokkupuudet streptokokkinfektsioonile.

Alalise antibiootikumi profülaktika järjestatud patsientidel alla 35-aastased ja neid, kes teavad, et nad on kokku puutunud streptokokkinfektsioonile.

Kiire ja adekvaatse ravi poolt põhjustatud infektsioonide hemolüütiline streptokokk.

Patsientidele tuleb anda nõu taastamine hambad, urogenitaaltrakt, võimalik kirurgia jne. Sel moel on võimalik vältida bakterveresus ja alaäge bakteriaalne endokardiit.

Üldmeetmed mitraalklapi stenoos

Patsient tuleb selgitada võimaliku vähendamise võimalus füüsilisi võimeid hilisemas elus. Uuringu jooksul patsientidel võib avastada muutusi kilpnäärme alatalitlus, siis nad võivad põhjustada aneemiat, ja rütmihäired, on vaja säilitada üldine tervislik seisund ja vältida rasvumist ja ülemäärane füüsiline väsimus.

Rohkem kui 75% patsientidest mitraalstenoos olid naised, kes olid nooremad kui 45 aastat. Isegi suhteliselt vähesel määral ahenemine väljendub teatud kuulatlusleiud järeldused. Kui klapp on vähenenud alla 1,5 cm patsientidel düspnoe ja vaeva. Lühike diastoolse intervalli ajal tahhükardia kajastub puudumine vatsakese täidis. Seega, südame minutimahu väiksem ja veri kogutakse aatrium, kopsu veenides ja kapillaarides. Seega on pidev kopsupais, ja sümptomid on enam väljendunud. Lamav öösel viib edasi vere maht kopsudes, paroksüsmaalne öine düspnoe või transudation vedeliku kopsualveoolidesse ja äge kopsuturse. Samuti võib esineda raske kopsupais ägeda bronhiidi või ägeda respiratoorse nakkuse tõttu esinemise alaäge bakteriaalne endokardiit või reumaatilised kardiit. Selle tulemusena pikaajalise hoolduse kopsu venoosne rõhk viib avamine anastomoos vahel kopsu ja bronhide soontes kujul bronhide submukoosasse veenilaiendid.

Viiskümmend kuni 80% patsientidest on paroksüsmaalne või kroonilise kodade virvendus, mis võib kiirendada esinemise düspnoe ja kopsuturse. Selle tulemusena trombi teket vasakus kojas kakskümmend kuni 30% patsientidest hilisemal perioodil on aju, vistseraalse ja perifeersete arterite.

40-50% patsientidest tekkis parema vatsakese hüpertroofia dilatatsioon ja dekompensatsiooni. See viib iseloomulike tunnustega õigus süda dekompensatsiooni.

Mõnedel patsientidel seni teadmata põhjustel kopsu arterioolide pitsitama vähendada ja sel viisil suureneb rõhk kopsuarteris ja kiirendab arengut õigus südame dekompensatsiooni. Nendel patsientidel on lihtne düspnoe, sest need on tingitud vähem väljendunud südame minutimaht kasutada suurt väsimus ja nõrkus on pingutus.

Ravi mitraalklapi stenoos

Suletud valvulotome mitraalklapi on soovitatav ainult juhul, kui sümptomid on põhjustatud mehaanilise takistamine mitraalklapi ja mitte sellepärast, mitraalklapi puudulikkus. Mitraalklapi Asendamine on näidustatud juhtudel stenoos ja regurgitatsioon. Kui on märke mitraalstenoos ilma süstoolse müra on raske uskuda, et on märke mitraalklapi regurgitatsioon. EKG hüpertensioon ja aordiklapi kahjustused olid kaasas märke vasaku vatsakese hüpertroofia, aga kui tegemist on mitraalstenoos on sama märke. Kui peal süda on mõõdukas süstoolne kahin, diagnoos sõltub tõlgendus üldjäreldusi.

Erilist diagnostika analüüs võib olla kasulik rasketel juhtudel. Nende hulka kuuluvad: angioödeem kardiograafia, värvi lahjendamine kõver, vasakule südame kateteriseerimine ja vasaku vatsakese kõver märgistusaine või vasaku vatsakese puudulikkus. Kirurgiline sekkumine on näidustatud keskmise raskusega juhtudel, kui on ainult kerge pingutusel hingeldus ja väsimus. Seda seetõttu, et põhjus mitraalstenoos on väga erinevad ja seetõttu oluliselt suremust (3-5%), samuti sagedus uuesti luua stenoos.

Prognoos mitraalklapi stenoos

Korduv reuma võib igal ajal põhjustada eluohtliku südamepuudulikkus. Pidev oht avaldub võimalust arendada bakteriaalne endokardiit.

Üldiselt raske mitraalklapi stenoos surra püsivate südamepuudulikkuse kolmekümnendates ja neljakümnendates, ja pärast pikka üldine ebakompetentsus.


Vabandame võimalike kirjavigu. See lehekülg on tõlgitud "healtcare-center.blogspot" Mitral valve stenosis
Close