Eisenmengeri sündroom

Eisenmengeri sündroom

Eisenmenger syndrome
Eisenmenger syndrome

Eisenmengeri sündroomi on kirjeldatud kui vatsakese vaheseina defekti parema vatsakese hüpertroofia, ratsutamine aordi ja tsüanoos. Nagu sagedus on üle esindatud vastupidises šuntide. Seal pähe vatsakese vaheseina defekt, avatud arterioosjuha persistens ja kodade vaheseina defekt. Põhjused pulmonaalse hüpertensiooni ei ole teada. Suurenenud pulmonaalse vaskulaarse resistentsuse viib parema vatsakese hüpertroofia ja vastupidi SHANT. Aga veri ikka voolab vasakult paremale, vaid ka paremalt vasakule, vere pärit kopsud hapnikuga rikastatud, jälle naaseb kopsud asemel minna ülejäänud keha. Sel põhjusel on mõned muutused kopsudes, arterid ahenema ja jäik ja seetõttu need suurendavad survet arterite ahenemine. Kui vererõhk kopsudest muutub suurem rõhk veres, mis läbib shunt tühistab, siis seda nimetatakse Eisenmengeri sündroom. Veri koos hapnikupuudus alates vasakul küljel südame, läheb vasaku vatsakese ja seejärel ülejäänud keha, mis selles protsessis ei ole saada piisavalt hapnikuga rikastatud vere.

Kliinilise pildi Eisenmengeri sündroom

Sümptomid ja nähud Eisenmengeri sündroom

Sageli väsimus viib mõõduka või märkimisväärse hingeldus. Vatsakese ja kodade vaheseina defekt põhjustab välimuse tsüanoos koos polütsüteemia ja Clubbing sõrmed. Reverse arterioosjuha persistens põhjustab tsüanoos sääred ja varbad. On võimalik palpeerima tegevuse parema vatsakese ja. Kopsu, piki vasakut rinnakulümfisõlm piiri süstoolne kahin on kuulda, see saab kuulata ja varajase süstoolne kopsu šokk. Eisenmengeri sündroom võib põhjustada muid komplikatsioone nagu südame paispuudulikkus, sapiteede villidest, veritsus, verehüübed, neeruprobleemid, pearinglus, kõrge vere punaliblede arv, rauapuudus, südamepekslemine, peavalu, aju abstsess, nägemise hägustumine, minestamine, hingeldus ja liigeste paistetus. Enamik neist sümptomitest Eisenmengeri sündroom võib olla varajane märkamine ja tuleks teatada oma lastearst. Need sümptomid võivad olla sarnased teiste südameprobleemide raviks.

Radiograafiline tulemused Eisenmengeri sündroom

On fluoroskoopia võib järeldada suur, pulseeriv aktiivne kopsuarteri ja kopsu tõmbamine väiksem.

EKG on Eisenmengeri sündroom

Tavaliselt on parema vatsakese hüpertroofia olulisi P lained.

Ehhokardiogrammi ja Eisenmengeri sündroom

See protseduur, kes uurib struktuuri süda abil helilainete näeme vereringet avatud arterioosjuha ja selgitama, mis on suuruse augu ja kui palju verd läbib ta.

Magnetresonantstomograafia on Eisenmengeri sündroom

See protseduur kasutab suur magnetid ja raadiosagedused esitada struktuuri süda ja see on kasulik luua kopsuarteri rõhku.

Spetsiaalsed testid Eisenmengeri sündroom

Südame kateteriseerimine, angiograafia ja kardiograafia kasutades värvaine lahjendamist kõverad on võimalik määrata suuruse SHANT.

Ravi Eisenmengeri sündroom

Kirurgiline sekkumine ei ole kasulik juuresolekul Eisenmengeri sündroom, kuid seda saab vältida, kui on aeg, kui avastatakse auk, mis põhjustab kopsu hüpertensioon. Ravi Eisenmengeri sündroom sõltub mitmest tegurist, näiteks: vanus, praegune tervislik seisund, anamneesi, kuidas arenenud haigus, kas patsient sobib vajalikku ravi, prognoos haiguse progresseerumise ja teised. Ravi Eisenmengeri sündroomi ravimid, hapnik ajal magada või puhata, eemaldamine verest, verest asemele intravenoosse soolalahuse ja teised.

Prognoos Eisenmengeri sündroom

Enamik patsiente suri enne 30. eluaastast tõttu dekompensatsiooni südame, veresoonte tromboos või endokardiit.


Vabandame võimalike kirjavigu. See lehekülg on tõlgitud "healtcare-center.blogspot" Eisenmenger syndrome
Close