Kopsuarteri klapi stenoos

Kopsuarteri klapi stenoos

Pulmonary valve stenosis
Pulmonary valve stenosis

Valvulaarse kopsu stenoos, suurendab vastupidavust väljund töö, suurendades survet parema vatsakese ja piirab voolu kopsudesse. Kuigi ei ole shunt, arteriaalse hapniku küllastus verd on normaalne, kuid märkimisväärne stenoos põhjus on perifeerne tsüanoos, vähendades südame minutimaht. Clubbing sõrmed ja polütsüteemia on ebatõenäoline, kui on kodade vaheseina defekt, mis võimaldab sel viisil välja tulla läbipääsu vere õigus aatrium arvesse vasakule. Kopsuarteri stenoosi on obstruktsiooni tasandil parema vatsakese väljavoolu trakti ja on suhteliselt levinud kaasasündinud südame väärareng. Ahenemine võib olla lokaliseeritud subvalvulaarne tasandil tasandil kopsuarteri ja ventiil subvalvulaarne, ja võib esindada rohkem lokaliseeritud kombinatsioone. Valve haigus kopsu stenoos on kõige levinum isoleeritud väljavoolu trakti obstruktsiooniga õiguse vatsakese. Kaasasündinud südamehaigus esinevad keerukas koostoime geneetiliste tegurite ja keskkonnategurid. See on haruldane leida põhjus kaasasündinud südame väärarengute nagu näiteks emade punetiste või krooniliselt liigne alkoholi kuritarvitamine on ema ajal embryogenesis. Mitmed tegurid, nagu näiteks hüpoksia, ioniseeriv kiirgus, teatud ravimid on teratogeenne toime. Riskiga kaasasündinud südame defekte lastel vanemate kaasasündinud südame väärarengu on madal, 2-5%, ja ei pea olema takistuseks planeerimis järglase.

Kliiniline pilt kopsuarteri klapi stenoos

Sümptomid ja nähud kopsuarteri klapi stenoos

- Mõõdukas juhtudel (kui rõhugradiendi õigus vatsakese kopsuarteri on alla 50 mm Hg) olid asümptomaatilised.

- Mõõdukas ja raske stenoos (kui gradient ületab 80 mm Hg) tingitud düspnoe ajal fatiguing (ilma südamepuudulikkus), pearinglus ja valu rinnus paremale vatsakese lõõgastus tekkida rasketel juhtudel sellega kaasneb turse, suurenenud hingeldus ja väsimus .

Teises ja kolmandas roietevahelised ruumi vasakule rinnaku võib moodustada silmapaistev põnevus ja kuulda selget ja karmi süstoolne kahin. Infundibular stenoos juuresolekul kahin kostab kolmandas ja neljandas intercostales ruumi. Rasketel juhtudel, sest porisema teist tooni on ebaselge. Kopsu osa väheneb, pikaajalisel või puudub. Mõlemad komponendid on kuulda keset rasketel juhtudel. On ka presystoles galopp ja väljendas "" laine venoosse impulsi rasketel juhtudel. Sümptomid sõltuvad sellest, mil määral ahenemine kopsuarteri klapi. Kerge stenoos tavaliselt sümptomid puuduvad ja haigus tavaliselt ei näita olulist edasiminekut elukäik ja paljastada poolt tuvastatud porisema uuring. Raskemaid stenoos takistab vastavalt suureneb südame minutimaht füüsilise pingutuse ja varsti tuua kaasa väsimus, düspnoe (hingeldus) ja võib viia esinemise minestus (teadvusekaotus). Seal võib avada vahelise suhtluse õigus aatrium ja vasaku koja tasandil foramen ovale. Mis üleminek verest ebapiisav kogus hapnikku paremalt vasakule Atrium ja seejärel süsteemsesse vereringesse ja põhjustab tsüanoos. Nagu kõik tsüanohalogeniidid südame defekte, ja see aeglustab majanduskasvu ja suurendab kehakaalu ja kõrguse laps.

Röntgenuuringud ja fluoroskoopia kopsu ventiil stenoos

Suurus südamik võib olla normaalne. Siiski, sõltuvalt haiguse raskusest saab suurendada parema vatsakese ja aatriumis südamepuudulikkuse või see võib olla väga suur. Kopsuarteri on dilateerida nõrk või puudub kõikumiste puhul klapistenoos, arvestades normaalne pulsatsioonide infundibular stenoos. Kopsu vaskularisatsiooni on normaalne või vähenenud rasketel juhtudel kopsu ventiilid. Sel viisil on võimalik kindlaks teha, kas klapistenoos infundibularis tüüp ja koos "värvi lahjendamine" kõver kinnitada olemasolu või puudumist seotud šuntide. Angiograafia kirjeldab anatoomia defekt, sealhulgas õigus vatsakese infundibulum.

EKG: elektriline telg kõrvalekalle paremale või parema vatsakese hüpertroofia, silmapaistev P laine.

- Südame kateteriseerimine on võimalik kindlaks määrata rõhkude nagu kateetri pass

Ravi kopsuarteri klapi stenoos

Pure stenoos koos selge progresseeruvast hüpertroofia ja gradient läbi 75-80 mm Hg saab ravida operatsiooni madal operatiivne suremus ja suurepärased tulemused enamikel juhtudel. Defekt tuleks parandada otsese kontrolli all silma; puudujäägid teil on tugev hüpertroofia väljavoolu trakti tuleks parandada läbi augu parema vatsakese.

Prognoos kopsuarteri klapi stenoos

Mõõduka stenoos saab elada normaalset elu. Võib tekkida bakteriaalne endokardiit. Märgistatud stenoos võib viia südamepuudulikkuse, eriti kahekümnendates ja kolmekümnendates. Kerge stenoos võib olla asümptomaatiline lapsepõlves ja lapsepõlve, kuid sümptomid südame sealhulgas südame dekompensatsiooni muutus veelgi märgatavamaks hilisematel aastatel. Ainult 12% patsientidest ei suuda püsida 50-aastased. Juhul puhas juhus stenoos koos bakteriaalne endokardiit esineb 1% juhtudest aastas.


Vabandame võimalike kirjavigu. See lehekülg on tõlgitud "healtcare-center.blogspot" Pulmonary valve stenosis
Close