Stenokardia - ("Mu süda valutab")

Stenokardia - ("Mu süda valutab")

angina pectoris
angina pectoris

Sisuliselt diagnoosi stenokardia

• survetunne või surve valu, rinnaku taga või lihtsalt vasakule ("süda valutab"). Esineb kiiresti ajal pingutus, saab pikendada ja kaotavad pärast vaheaega.
• Pärast kerge harjutus 70% patsientidest diagnoositakse kõrvalekalded EKG-s, teised 3O% on normaalne EKG muutused või ei diagnoositi.

Üldine arutelu stenokardia - ("Mu süda valutab")

Stenokardia on tingitud tavaliselt arteriosclerotic südamehaigused, kuid mõnel juhul puudub oluline südame isheemiatõbi tõttu raske aordistenoos või puudulikkus, suurenenud ainevahetuse, kui on tegu hüpertüreoidism või pärast kilpnäärme ravi, puuduvad aneemia ja tahhükardia koos kiire vatsakese võidab. Sisuliselt mehhanism on aga vastuolu nõuetele müokardi hapniku ja summa läbis pärgarterite. Järgmised kolm rühma määratud suhteline või absoluutne südamelihase isheemia:

Piiratud kogus hapnikku, mis levib pärgarterite:

Tegurite hulka aterosklerootiliste veresoonte stenoosiga, tagatis ringlusse ja refleks ahenemine vastuseks emotsionaalset seisundit, külm, seedetrakti haiguse ülemised osad.

Vere tegurid koosnevad aneemia, hüpokseemia ja polütsüteemia (suurenenud viskoossust).

Vereringe tegurid kajastuvad vererõhu langus tingitud arütmia, hüpotensioon, verejooks ja Valsalva menetluse samuti vähendada survet täitmise pärgarterite jaoks aordistenoos või puudulikkus.

Suurenes südame minutimaht stenokardia - ("Mu süda valutab")

Füsioloogilised tegurid on stress, ärevus, häired seedimist ja ainevahetust pärast rasket toitu. Patoloogiline tegurid (nagu suure võimsusega), kaasa arvatud aneemia, türeotoksikoos, arteriovenoosne fistulite, ja feokromotsütoom ..

Suurenenud müokardi hapniku poolt põhjustatud südame löögisageduse tõus, nagu aordistenoos või puudulikkus ja diastoolne hüpertensioon, või suurenenud hapniku tarbimise tõttu türeotoksikoos, või mis tahes tingimus iseloomulik suurenenud eritumine katehhoolamiinide (feokromotsütoom, raske emotsionaalse ja hüpoglükeemia).
Ajal südame kateteriseerimine füsioloogilisi muutusi, mis viivad stenokardia, mis on tegelikult sirge stenokardia põhjustab pikaajaline kasutamine. Märkus oluliselt suurenenud vasaku vatsakese rõhu ja enne EKG võib näha märke stenokardia ja isheemiline muutused. Suurendab hapnikutarbimist müokardis. Need muudatused on kasuks vasaku vatsakese puudulikkus ja vähendada kahtlus esinemise stenokardia.

Kliinilise pildi stenokardia - ("Mu süda valutab")

Meditsiini ajalugu:

Diagnoos stenokardia sõltub peaaegu täielikult ajalugu ja peaks võimaldama patsiendi kirjeldada sümptomeid omal moel, näidates kätte koha ja kvaliteedi sümptomeid. Ajalugu hõlmab järgmistesse kategooriatesse:

Asjaolud, mis soodustavad ja kõrvaldada stenokardia - ("Mu süda valutab")

Stenokardia enamasti ajal jalgsi, eriti piki nõlva, või kui trepist. Väsimus pingutusel viib sulgemise neelu ja rindkere kiirendab rünnaku tunne, kui su süda valutab. Sõltuvalt tegevuse liik, stenokardia ajal tekib väsimus ja peatub, kui patsient seisab või istub vaikselt. Patsiendid eelistavad jääda seistes kui valetada. Mõned patsiendid tunnevad lihtsam pärast oksendamine ja seetõttu kipuvad omistada nende raskuste raskuste kõhuga. Iga patsient, ei saa põhjustada stenokardia sama intensiivsusega tegevus, kuid võimalusi veel vähem pärast lõunat ajal ärkamine või kui isik ei puutu külm tuul. Raske jahu ja tugev emotsionaalne riigid võivad vallandada ka ilma väsitav.

Omadused ebamugavustunne stenokardia - ("Mu süda valutab")

Patsiendid sageli ei kaeba valu tõttu stenokardia, kuid see on pigistustundest, põletustunne, rõhk, lämbumistunne, südame valus, valu, venitades, esinemine gaasi või pingeid. Sageli seostatakse häired seedimist. Attack of stenokardia on ei pähegi kujul selgelt lokaliseeritud valu või valu kujul süst rünnak kelle koht võib otsustada sõrme. Esineb kiiresti stressi ja kiire kasvu intensiivsus, kuni patsient on sunnitud peatuma ja pausi, isegi kui alguses probleeme ei olnud nii raske.

Stenokardia lokaliseerimine ja levitamine valu

Localization valu on erinev paljudel patsientidel, kuid see on ikka sama ühel patsiendil. Juhtudel ebamugavus on osa nende taga olevaid tundeid ja vasakule rinnaku. Millal veidi vasakule või paremale ei ole nii sageli, iseloomulikult liigub tsentraalselt ja tunda sügaval rinnus. Kuigi stenokardia võib levida iga segmendi C2 T10, tavaliselt laiendatakse vasaku õla ja õlavarre ja sageli liigub ja seest poolt ja küünarnuki käsivarre, käe või neljanda ja viienda sõrme. Harva esinevad kiirguse parema õla ja alla, kuid nende omadused on samad. Mõnikord alguses stenokardia tunda alumine osa lõualuu, alus või kuklasse, vasakule või kõrge taga. Stenokardia on peaaegu kindlasti välistatud juhtudel, kui patsient näitab ja pool sõrme osutavad kõige valusam punkt. Ma tavaliselt patsiendi öeldes, et tema süda valutab.

Attack aeg stenokardia - ("Mu süda valutab")

Stenokardia pecotris on lühiajaline ja täielikult tühistada ilma tagajärgedeta. Kui rünnak on kiirendanud väsimus ja patsient kohe lõpetama ja puhata, stenokardia valu või südame valus ei kestab kauem kui 3 minutit (kuigi enamik patsiente arvasin kauem). Rünnakute põhjustatud raske sööki või on tingitud viha ei kesta üle 15-20 minuti ..

Muud muudatused, mis võivad võimendada stenokardia pecotris tuleb ka arvestada. Nende hulka kuuluvad: koletsüstiit, kerimine kõhusong, türeotoksikoos, paroksüsmaalne arütmia, hüpotensioon ja vasaku vatsakese puudulikkus ..

Märke stenokardia - ("Mu süda valutab")

Ajal spontaanne või indutseeritud rünnakud oluliselt kasvanud süstoolset ja diastoolset vererõhku, vaid aeg-ajalt ajal valu tekib ja kiirendatud rütmis. Unearteri sinus massaaž viib sageli valu, kuid ta kaotab palju kiiremini kui tavaliselt, kui sa aeglustada südame löögisagedust. See protseduur on väga kasulik, kui "ebatüüpiline stenokardia".

Oluline on avastada haiguste tunnuseid, mis on kaalul aterosklerootilise südamehaiguse. Nende hulka kuuluvad: suhkurtõbi (retinopaatia või neuropaatia), tuberosa või tendinosa plaani või muudatusi, mis suurendavad anginapectoris, nagu hüpertensioon, türeotoksikoos, hüpotensioon, ja aordi või mitraalklapi stenoosi.

Stenokardiaga patsiente normaalse südame-veresoonkonna aparaadiga 25-40% juhtudest. Täheldatud ja oklusiivse perifeersete arterite haigus, hüpertensiivsetel retinopaatia ja kardiomegaalia, oluline müra ja ilmnevad südamepuudulikkuse sümptomid ..

Laboratoorsed leiud stenokardia - ("Mu süda valutab"):

Võimalik toetamine tegurid on: aneemia, hüperkolesteroleemia, suhkurtõbi ja haigus seedeelundeid, mida on vaja pöörata tähelepanu. STS tuleks teha regulaarselt. On vaja teha pilt rinnas välistada haigus kopsud, süda ja luud.

EKG puhkeasendis on normaalne 25% stenokardiaga patsiente. Muutused avalduvad ebanormaalne atrioventrikulaarne või intraventrikulaarse juhtivuse süsteem vasaku vatsakese hüpertroofia, müokardiinfarkt või vana mittespetsiifilised muutused STT segmentides.

Kui diagnoos kahtlustatakse on vaja teha test väsimus. Väsimus Testi ei tohi töötamise enne kui otsustatakse, et normaalne EKG puhkeasendis ja valu ei ole nii värske iseloomu. Need meetmed on vajalikud, et vältida stressi ägeda või alaägeda südamelihase isheemia. Positiivne katse annab EKG väsimus horisontaalne depressioon vähemalt kolme millimeetri või lõplikud ST-segmendi depressioon üle ühe või enama viib. Depressioon on ST-segmendi ("J"), viimist T laine või ST-segmendi depressioon on väike ei teeni diagnostikaks. Standard test olulisi muutusi stenokardia ainult 50-60% patsientidest. See protsent on palju kõrgem kui EKG ajal tehtud spontaanne rünnak, või kui katse on veidi pikem väsimus.

Selektiivne koronaarangiograafia on:

Suurenenud kogemus on näidanud, et angiograafia on suhteliselt ohutu meetod, ning otsustada anatoomiliste muutuste pärgarterite. Kuid mõned patsiendid tõsi stenokardia normaalse angiogrammi, nii et sellega ei saa välistada veresoonkonna haigus.

Diferentsiaaldiagnoosimisel stenokardia - ("Mu süda valutab")

Psühhofüsioloogilise veresoonkonna reaktsioonid on tähelepanuta jäetud haiguste rühm valu rinnus sageli kirjeldatud kui "süda valutab", võtab tunni või päeva, suurenenud väsimus, kuid ei peatu puhata. Sageli on lühiajalised valu kujul pulk või nuga torgete peal või üle prekardiaalset süda. Emotsionaalne stress ja väsimus teeb valu raskemaks. Sageli tingitud hüperventilatsioon ja hingeldus, südamepekslemine, väsimus ja peavalu. Ühine kaebus on pidev kurnatus.

"Sündroom anterior rindkere seina," eripära seisneb selgelt piiratud intercostalis lihasvalu, surve, mis reprodutseerib valu rinnus. Wrench või põletik ühendeid, mis on soe, paistes ja punane (nn. Tietzeov sündroom) hajusaastusest anda valu rinnus, mis on tingitud ka kohalike surve. Diagnoos raske roietevahelised neuriit (vöötohatis, suhkurtõbi jne.).

Tundlikkus ala ksifoid suurendab valu madalam rinnak ja uue surve processus xiphoideus. Nii võib tekkida stenokardia.

Emakakaela või rindkere seljaaju haigus (degeneratiivsed ketas haigus, teatud loomupärane kaastunne, "artriit", katab selja kaudu), toodab terav ja tugev valu sarnane stenokardia vastavalt lokaliseerimine ja levitamine, vaid on tingitud teatavate liikumiste või kaela lülisamba kui valetad või pingutusel sõidu

Sageli mõtleb peptiline ulcus, koletsüstiit, cardiospasm ja funktsionaalne seedetrakti häired, sest mõned patsiendid leevendada angiini raskusi oksendamine. Nende häired, sümptomid on seotud söömise ja mis ei ole seotud väsimus. Röntgenograafia on abiks diagnoosi. Bol tootlus õige toitumine ja ravimid.

Valu katkestusi songa esineda madalamad osad rindkeres või kõhus ja ülemises osas kõige arvukama toidu pikali või painutamine. Valu vaigistav kerge dieet, antatsiidid, pool taha kallutatud ja liikumine.

"Solid" mitraalklapi stenoos või pulmonaalse hüpertensiooni tõttu krooniline kopsuhaigus võib aeg-ajalt põhjustada valu rinnus, mis ei erine valu stenokardia, sealhulgas lapik või ST-segmendi depressioon. Ilmne kliinilist pilti mitraalklapi stenoos või kopsuhaigus ja EKG näitab elektri-telje kõrvalekalle paremale või parema vatsakese hüpertroofia avatud.

Prognoos stenokardia - ("Mu süda valutab")

Vool on pikendatud, erineva sagedusega ja intensiivsusega rünnakute täpitähed aeg-ajalt täielikku tagastamist ja episoode müokardiinfarkt, või nad lõpuks äkksurmaga. Keskmine elulemus pärast rünnakut stenokardia on 8-10 aastat ja aastane suremus stenokardia on 5-8%, pärast mida oodatakse alusel vanust ja sugu. Vanus kärbitakse: diabeet, hüpertensioon, kardiomegaalia, kongestiivse, müokardiinfarkt, arütmiad ja erutusjuhte häireid süsteemi. Halva prognoosiga patsientidel, kes on kannatanud rünnaku enne 40-aastased. Pooled patsientidest suri ootamatult, ja 1/3 müokardi infarkt. Südamepuudulikkus loetakse osa ainsuse surma põhjus.

Vormide stenokardia - ("Mu süda valutab")

Stenokardia lamamisasend

Patsiendid, kellel on tüüpiline stenokardia või südame valus on tavaliselt aeg-ajalt ja rünnakut kohe pärast voodisse minekut või rünnak võib neid äratada. Aastal istudes või seistes, aeglaselt vabastama oma valu. Sellised episoodid on lühikesed ja sagedased. Kui need muutused toimuvad äkki ilmub öösel, ja eriti kui valu tagasi öösel, tuleb leida tingimused, mis suurendavad stenokardia. Kui aga ei olnud kedagi leiab seda tüüpi lamamisasend angiini peatselt müokardiinfarkt, ja suremus on kõrge, kui patsient saab ravi stenokardia preinfarction.

Püsiv stenokardia - ("Mu süda valutab")

Raskendavaid asjaolusid, nagu emotsionaalne stress ja türeotoksikoos tuleb ravida ettevaatlikult, sest nad esindavad 5-10% juhtudest. Suur osa patsientide pikaajaline angiini tüüpi valu on diagnoositud südamelihase infarkti ja suri ootamatult. Teised on äkki maha rahuneda ja saada asümptomaatiline. Vaid vähesed ja veel on laiendanud valu rinnus, mis on tõenäoliselt tingitud südamelihase isheemia, kuid puuduvad tõendid müokardi nekroosi.

Preinfarction stenokardia - ("Mu süda valutab")

Sellistes olukordades patsiente koheldakse nagu oleksid nad põevad müokardiinfarkt:

Ootamatu rünnaku stenokardia.

Kiire tõus sagedus, intensiivsus ja kestus.

Järsu muutusega koht või kiiritusravi.

Iiveldus või oksendamine koos valu.

Jätkuv või korduv angiin lamamisasend.


Vabandame võimalike kirjavigu. See lehekülg on tõlgitud "healtcare-center.blogspot" angina pectoris
Close