Coronary stendiga

Coronary stendiga

Coronary stent
Coronary stent

Viimased viisteist aastat on olnud sagedased aterosklerootiliste südame-veresoonkonna haigused, sealhulgas osaline või täielik sulgus (stenoos) on arterite et pakkuda aju verega. Nende nelja arterid, enamikul juhtudel kaks eesmist haigestuma - unearteri, tavaliselt tunduvalt suurema läbimõõduga kui viimane - lülisamba, põhjustades häiritud verevarustus ja mitmeid tagajärgi, mis kindlasti kõige tõsisem - insult. Kõige olulisem riskifaktorid arengut osaline või täielik ummistus unearteri: kõrge vererõhk, diabeet ja vere rasvu. Mõnedel patsientidel on ainult üks tegur, umbes kaks, kolm, mis tähendab, et sa peaaegu kindlasti saada ateroskleroosi, vaid küsimus on millal. Peale nende on riskifaktoreid, nagu madalam pärandit, eluviise, vähene kehaline aktiivsus, stress. . .

Põimimine südame stendi hakkab samuti koronaarangiograafiat. Mõned arterite kubemes, randmeosa või õlavarre on torgatud. Juhe on sisestatud arteri, mille kaudu koos kateetri tegemist alguses koronaararterite, mis on veidi üle aordiklapi. Ajal südame stendi patsient on ärkvel kogu aeg kursis meeskonna, et teha menetluse. See menetlus on tehniliselt nimetatakse koronaarse interventsiooni (PCI) ja valdkonnas raviotstarbelise kardioloogia.

Kui kateeter toodi alguses arteri, kateetri hea positsiooni kateetri südame kinnitavad intravenoosse kontrastaine arteri. Mees on kaks arterid, paremale ja vasakule, mis jaguneb anterior kahanevalt ja Sirkumfleksi arteri. Läbi sisemuse kateeder koronaararterite kasutusele südame traat. Ta on valmistatud terasest, kuid millel on spetsiaalselt kavandatud peas, mis võib olla pehme või kõva, sõltuvalt millist muutused veresoontes. Aastal sees arterite kaudu pärgarterite traat tutvustada kõiki muid süsteeme: õhupallid, südame stendiga, trombi väljatõmbe süsteemid, lõikamisüsteemid tahvel, süsteemide mõõtmise stenoosi raskusastme ja isegi spetsiaalse ultraheli anduriga, mis saab lüüa seest südame arterites.

Muudatused koronaararterite võib ulatuda kerge kuni täieliku tõkestamise veresoonde. Kui juhe läbib kitsenemine või blokaad, õhupall on seatud puruks lipiidide kaalu, surutakse vastu seina ja teha ruumi südame stendiga. Õhupallid täituvad väga suur surve, mis ulatuvad 10-20 keskkond. Et illustreerida, auto rehvirõhu on kaks kuni kolm keskkond. Pärast ettevalmistamist laeva poolt laeva südame stendi lisatakse.

Südame stendiga on väike metallist protees nagu kevadel alates Pastapliiats. Veresoon on paigaldatud õhupalli ja pärast inflatsiooni õhupall jääb igavesti salongi veresoonde. Ajal südame stendi paigaldamisega erinevaid tüsistused on võimalik, et harva vajada meditsiinilist sekkumist mõnest kohad: südameoperatsiooni vaskulaarkirurgia vereülekande jne meeskond, kes teostab PCI peavad olema valmis tunnustama ja tegeleda mingeid komplikatsioone, mis võivad tekkida täitmise korra.

Pärast südame stendi paigaldamisega, on kaks probleemi. Esimene probleem on tromboos, et on. Moodustamine tromb südame stendiga. Seda probleemi, et me võitleme kahekordne antiagregandid. Teine probleem on reaktsioon veresoonte juuresolekul südame stendi, mis on muidugi võõrkeha. See probleem on eriti tuntav diabeediga patsientidel, kellel on pikaajalised kahjustused väikeste veresoonte. . . Sellepärast kasutatakse koronaarstentid immutatud spetsiaalsete ainete, et vältida ja vähendada reaktsioon veresoonde.

Kogutud tõendid näitavad, et unearteri stentimiseta kindlasti palju vähem ohutud kui unearteri endarterectomy patsientidel, kellel on sümptomaatiline ja asümptomaatiline unearteri stenoosi. Määrad insult ja surm olid palju kõrgemad patsientidel implanteeritud stendi unearteri võrreldes nendega, keda raviti endarterectomy.

Diagnostikamenetlused kulub keskmiselt 15-30 minutit ja ravi, pannes stendiga, tavaliselt 30-60 minutit. Keerulisemad kord, kui panna mitu koronaarstentid, võib kesta kauem kui kaks tundi. Patsiendi 24 tunni pärast lastakse koju minna. Ägeda müokardiinfarkti haiglaravi pikeneb paari päeva pärast protseduuri. Kontrolli arsti juurde soovitatakse vähemalt kaks korda esimese kahe aasta jooksul.

Pärast südame stendi paigaldamisega on koronaararterite, patsient peab võtma regulaarselt, et teha topelt antiagregandid mitu kuud kuni aasta, vahel kauem, sõltuvalt kui stendi paigaldamist. See ravi on äärmiselt oluline, arvestades, et üks tüsistused tromboos, mis võivad ilmneda esimesel päeval, esimesel nädalal, kuid pärast kuu. Kõik vabatahtlikult katkemise kahekordne antiagregandid, ilma konsultatsioonid kardioloog, võib põhjustada esinemise südame stendi tromboosi.

Pärast südame stendi paigaldamisega ei tohi patsient läbima füüsilise koormuse sealhulgas: tavaline stentide kolm kuud ja kuus kuud kaetud. Vastavalt pingutus tähendab, tõste ja lükates lasti = pingutust, mis nõuab rohkem füüsilist pinget. Tavaline sügavalt sisse õhku enne füüsilist tööd, pikad trepp ronimine, jalgrattasõit ja kiirendada mäel. Suurt füüsilist pingutust võib seisukorras trombi teket kohas stendi monteeritud.


Vabandame võimalike kirjavigu. See lehekülg on tõlgitud "healtcare-center.blogspot" Coronary stent
Close