Koarktatsioon

Koarktatsioon

Coarctation of the aorta
Coarctation of the aorta

Koarktatsioon täiskasvanutel asub aordikaarde veidi alla vasakule ja lähedal ligamentum subclaviae arteriosum. Poskihammas aordiklapi esineb 25% juhtudest. Vererõhk oli tõusnud aordi ja proksimaalne et ahenemine oksad, samas kui distaalne osa on vähendatud. Tagatis ringluses kõrg-ja madalrõhu areneb aordi segmentide kaudu roietevahelised arterite ja harude subclaviae.

Kliinilise pildi koarktatsioon

Sümptomid ja nähud koarktatsioon

Sümptomid võivad ilmuda alles hüpertensioon ei vii vasaku vatsakese halvenemine või aju hemorraagia. Tugev arteriaalse pulseerimist on näha kaela. Seal hüpertensiooni poolt, kuid vererõhk on normaalne või vähenenud jalad. Need erinevused suurenevad väsimus, mida kasutatakse diagnostikaks kahtlastel juhtudel. Pulseerimist A. femoralis puudub või nõrk ja laiendatud võrreldes impulsi. A. brachialis. Hiline süstoolne kahin on kuulda lobus, mõnikord paremini kuuldavaks taga, eriti läbi processus spinosus.

Radiograafiline järeldused:

Röntgenülesvõte näitab ribid, mis on põhjustatud suurenenud roietevahelised arterid, paisutamine vasakul A. Subclaviae ja poststenotic dilatatsioon vasaku vatsakese ja laienemist.

EKG ilmnenud vasaku vatsakese hüpertroofia ja mõõduka juhtudel võib olla normaalne.

Ravi koarktatsioon

Resektsiooni aort on loendatud palju tõsisem operatsioon kui sulgemisvahendid esile arterioosjuha persistens. Kirurgilise suremus on kusagil 1-3%. On soovitatav, et kõik patsiendid koarktatsioon tegutseda kuni 20-aastase eluea. Aastatel vahemikus 20 ja 35 operatsiooni on soovitatav, kui patsient tunneb ennast halvasti. Suremus oluliselt suurenenud patsientidel, üle 50-aastastel ja operatsioon oli väga riskantne selles eas.

Prognoos koarktatsioon

Enamik patsiente nn. caorktacije täiskasvanud kujul sureb enne 40. eluaastat ja komplikatsioone nagu hüpertensioon, aordi rebend, bakteriaalne endokardiit, aju hemorraagia (kaasasündinud aneurüsm). Kuid 25% patsientidest oli normaalne prognoosi osas südame-veresoonkonna seadmeid ja suri põhjused ei ole seotud koarktatsioon.


Vabandame võimalike kirjavigu. See lehekülg on tõlgitud "healtcare-center.blogspot" Coarctation of the aorta
Close