Kawasaki haigus

Kawasaki haigus

Kawasaki disease
Kawasaki disease

Mis on Kawasaki tõbi

Kawasaki haigus on põletik keskmise suurusega veresooni, mis võib viia algusega ballooning on seina koronaararterite mis kannab hapnikurikka vere lihaseid. See ballooning või aneurüsm võib põhjustada südameinfarkti, kuid see on väga haruldane. Kawasaki haigus rohkem tekib tüdrukuid kui kell poisid. Vaid väike hulk imikute ja väikelaste tekib äge sümptomid ja Kawasaki tõbi. Kawasaki haigus on raskesti mõistetav illnes mis on haruldane lapseea haigus, kuid see on endiselt kõige levinum vaskuliit, mis esinevad lastel, enamasti alla 5-aastased. Kawasaki haigus rohkem tekib poisse kui kell tüdrukud. Kawasaki haigus ei ole nakkav teistele lastele ja esineb tavaliselt talvel ja kevadel. See haigus esmakordselt kirjeldatud Jaapani lastearst Kawasaki Tomisaka kelle poolt on nimeks.

Põhjus Kawasaki tõbi

Põhjus Kawasaki haigus ei ole täpselt teada, kuid arvatakse, et teatud infektsioonide oluline roll. Põletik Kawasaki tõbi ilmselt algatada infektsioon teatud gruppide patsientidel pärilik kalduvus arendamiseks immunoloogilised häired, mis viivad aktiveerimist põletikulised protsessid, mis põhjustab kahju veresoonte seina. Kawasaki haigus ei ole pärilik, kuid geneetiline eelsoodumus selle esinemist ei eksisteeri. Kawasaki haigus ei ole nakkav, kuid puudub võimalus takistada selle haiguse ja mõnedel patsientidel selle haiguse harva, kuid see võib juhtuda uuesti.

Märgid ja sümptomid Kawasaki tõbi

Kawasaki haigus tekitab ärevust lapse ja ta hakkab seletamatul põhjusel kõrge temperatuuri kestab viis päeva. Tekkega temperatuur on limaskesta põletik silma ilma pisaravool või eritumine silma. Kawasaki haigus lööve nahal lapse, sageli hullem kubemepiirkonna, kes näeb välja nagu lööve ka leetrite või sarlakid, lööve koos paapulid ja teised. See haigus põhjustab muutusi nagu väga punased huuled, pragunemist kuivad huuled, punetus ümber kurguvalu ja palavik, mis on marja välja läikiva särav punased täpid või muhud tagaküljel keele raske punetus silmades, köha ja nohu ja kollatõbi. Kawasaki haigus võib põhjustada punetust ja paistetust käed ja jalad. Kaks kuni kolm nädalat pärast sümptomite ilmnemist ketenduse alustades tipust sõrmedega suurte tükkidena. Üle poole Kawasaki tõvega patsiendid olema vähemalt üks suurenenud lümfisõlmed kaelal või nii. Teised sümptomid tunduvad nagu liigeste turse, liigesevalu, kõhulahtisus, kõhuvalu, oksendamine, ärrituvus, peavalu jne. Kõige raskem vorm sümptomid Kawasaki tõbi on kaasata süda, mis võivad põhjustada tõsiseid ja pikaajalisi komplikatsioone nagu süstoolne kahin, südame arütmia, perikardiit, müokardiit, põletik südameklappide või olulise häirimise esinemise ballooning on seina koronaararterite. Kaal Kawasaki tõbi sõltub alates lapse laps, ja kõigile patsientidele ei ole sama kliinilised nähud ja enamikul patsientidest ei teki tüsistusi süda, mis esineb tavaliselt ainult kaks protsenti nakatunud lapsi. Kawasaki haigus võib jagada kolme etappi. Äge faas Kawasaki tõbi on esimese kahe nädala jooksul ning iseloomustab palavik ja muud teravamaid probleeme. Pärast seda tuleb alaägeda etapp alates teisest kuni neljanda nädalal, kui vereliistakute arvu ja võib tunduda ballooning on seina koronaararterite. Ja lõpuks tuleb taaskäivitusfaasi, mis kestab esimesest kuni kolmanda kuu, mil kõik laboratoorsed testid on normaalne ja täiesti loobuda veresoonte põhjustatud muutustest Kawasaki tõbi.

Diagnoosi Kawasaki tõbi

Diagnoosi Kawasaki tõbi võib kehtestada juhul, kui patsient on õhutemperatuur on ebaselge päritolu, kestab 5 või rohkem päeva ja kui nad viibivad neli viiest võimalikud sümptomid: konjunktiviit, suurenenud lümfisõlmed kaelal, üks või mõlemad, ja muutused suus, lööve ja muutusi nii nahas ja jäsemetes. Kui see ei ole võimalik määrata täpset diagnoosi loetakse puudulikud kujul haigus. Laboratoorsed leiud ei ole konkreetselt Kawasaki haigus, kuid nendega võib näha, kaal ja astet põletik. Need on tähistatud suurenenud vere settereaktsiooni, kerge proteinuuria, aneemia, trombotsüütide arv on tavaliselt normaalne haiguspuhangut kuid hiljem suurendatakse. Kui me kahtlustada aneurysms, EKG ja ehhokardiogrammi tuleks teha ja lisakatseid, kui on kõrvalekaldeid südame.

Ravi Kawasaki tõbi

Kawasaki tõvega patsiendid tuleb ravida haiglas pideva jälgimise tõttu võimalik välimuse muutused südame. Ravi hõlmab ravimeid, mis vähendavad põletikku ja kõrvaldada teravamaid probleeme, mis võivad tekkida. Enamik lapsi pärast Kawasaki haigus ei ole pikaajalisi probleeme ja on seetõttu olulise tähtsusega jälgida haiguse ajal ja alustada ravi alguses.


Vabandame võimalike kirjavigu. See lehekülg on tõlgitud "healtcare-center.blogspot" Kawasaki disease
Close