Süvaveenitromboos

Süvaveenitromboos

Deep vein thrombosis
Deep vein thrombosis

Mis on süvaveenide tromboos

Juhul nõrk või korrastamata verevoolu enamasti süvaveenide tromboos, mis koosneb fibriini ja punaste vereliblede suhteliselt vähe trombotsüüte. Tromboos põhjustatud aktiveeritud koagulatsioonifaktorite kohapeal koguneda, kuna väheneb kokkupuude looduslike antikoagulandi veres. Venoosne tromboos alustavad tavaliselt kus on kõige märgatavam viivitus klapp taskud ja kohas veenides kahju ja võib olla ka põhjus, mida kahju endoteeli poolt kateeter, vere staasi pärast operatsiooni pikendada istungit jalad alandada (veoautojuhid, lennuki lend) , suukaudseid rasestumisvastaseid vahendeid. Buildup trombotsüüdid sügavamal valvulaarse nina on tavaliselt alguses kõige venoosne tromboos. Süvaveenitromboos Enamasti tekib venoosse nina ja vasika lihaseid. Süvaveenitromboos võib esineda ka teiste veenide säär, reie veenides. Vasak jalg on haavatavamad areneva tromboosi ja ilma ravita 15-20% patsientidel proksimaalne süvaveenide tromboos kannatab kopsuemboolia. Kui tromb, mis on loodud vere kogunemine koagulandid, suureneb sellisel määral, et saada vabastatakse seinad veenides, ta loob reisimine trombi tuntud Tulppautuma, mis võib põhjustada südameinfarkti või insulti. Seda kasutatakse ka terminit tromboflebiit, sest tromboos on alati kaasas veenipõletik või flebiit.

Sümptomid süvaveenide tromboos

Enamus patsientidel süvaveenitromboos ei ole mingeid sümptomeid, kui ei ole ägeda haigusega, mis võib areneda mõne tunni jooksul 2 päeva jooksul, kui on väljendunud valu, mis rahustab nii äge protsess väheneb. Juhul põletik veenides, kahjustatud veeni võib tunda sõrmeküüs kui paksenenud ja raske. Jäseme turse põhjuseks on obstruktsioon verevoolu poolt tromb, perivaskulaarsete põletik või ummistus lümfikoe. Pikaajalised takistamise verevoolu veenides võib põhjustada venoosset gangreenita. Ajal kõndides ja seistes tekib valu, mida põhjustab süvaveenide tromboos. Valu on väiksem, kui jalad on üles tõstetud. Suurim põhjustatud valu süvaveenitromboos toimub painutamine pahkluu väljasirutatud põlve. See valu on nn Homan märk.

Diagnoosi süvaveenide tromboos

Parim viis diagnoosimiseks süvaveenide tromboos on ülenevas venography või angiograafia, kuid mitteinvasiivsete meetodite kasutatakse sagedamini nagu pletüsmograafia mõjude mõõtmiseks venoosse takistamine normaalse kõikumise maht ja elektritakistus jalad või Doppler jaoks uurimine hemodünaamika ja morfoloogilised omadused verevoolu läbi veenid. Angiograafia on meetod, kus vaadeldud erinevalt vedelikku süstitakse soontes jäsemetele. Pealiskaudne tromboosi diagnoos põhineb kliiniliste esitlus ja füüsiline läbivaatus, ja samal ajal saame jälgida, kas tegemist on ägeda arteriaalse või süvaveenide ummistus. Äge süvaveeni tromboos prognoos enamikul juhtudel ei ole võimalik kindlaks põhjal kliiniline pilt, Homan märk või turse, kuid me saame koos mitteinvasiivsete meetodite või angiograafia. Kui diagnoos süvaveenide tromboosi ei ole kinnitust leidnud ja ei alga ravi, mis võib lõppeda surmaga tõttu kopsuemboolia.

Riskifaktorid süvaveenide tromboos

Et vähendada trombembooliliste tüsistuste, on oluline teada riskitegurid ja nende järgi anda adekvaatset ravi patsientidel ja suremuse vähendamiseks, mis kaasneb nende tingimustega. Vananeva soodumus süvaveenitromboos suureneb, sest soleal veenides vananemisega kaotavad oma elastsuse ja nende levik aeglustub voolu vere. Kui jätta risk haigestuda trombemboolia raseduse ajal noortel naistel, siis on kujutis süvaveenitromboos sama mõlema sugupoole poolt kinnitatud tulemuste kopsuembolid autopsia, mille kohaselt mõlemad sugupooled on võrdselt esindatud. Raseduse ajal on suurenenud trombemboolia riski tõttu kasutada östrogeene. Esinemine süvaveenitromboosi naised saavad östrogeenravi 3-10x suurem kui naistel, kes ei tarbi eksogeensed östrogeenid. Samuti on suurenenud risk naistel, kes kasutavad suukaudseid rasestumisvastaseid toodete sisu östrogeeni nagu östrogeeni ravi eesnäärmevähi. Liikumatus tõttu haiglaravi või rasvumise oluliselt mõjutab esinemise trombemboolia. Sagedus süvaveenide tromboos ja kopsuemboolia on kaks korda suurem ülekaalulistel patsientidel. Patsiendid, kes on vanemad kui 30 aastat südamehaigustega igasuguse neli korda riski süvaveenide tromboos ja kopsuemboolia, risk trombemboolia tekkeks suureneb, kui südamehaigused on raskem. Risk tromboosi esineb patsientidel, kellel kasvaja, samas ohtu kopsuemboolia on kuni 2-3 korda suurem inimestel vähki, süvaveenide tromboosi esineb kuni poole patsientidel kõhunäärmevähk. Trauma on üks olulisemaid tegureid arengu süvaveenide tromboos ja kopsuemboolia sõltumatu kohas kahju ja vanusest. Süvaveenitromboos esineb 30-80% hospitaliseeritud patsientidest, kellel on traumade. Eakatel trauma, mis viib kopsuemboolia on peamiseks surmapõhjuseks. Suurim risk trombide patsientidel murd sääre järgneb vaagna luumurrud lülisamba, põletuste ja traumade tõttu rinnus ja peas. Postoperatiivne infektsioon on teine ​​tegur trombi kui gram-positiivsed bakterid võivad otseselt põhjustada trombide moodustumist, ka põhjustega trombi võib olla endotoksiini ja gramnegatiivsete bakterite.

Ravi süvaveenide tromboos

Tromboosivastased ravimid tõhusalt ennetada tromboosi kui need on õigesti kohaldatud, kui tegemist on venoosne tromboos antikoagulandi ravimeid ei mängi võtmetähtsusega ravi, sest väikest rolli trombotsüütide patogeneesis haigus. Walking on üks olulisemaid tegureid venoosse tagasi ja vähendab võimalust tromboos. Sest süvaveenitromboos kasutatakse ja pneumaatiliste sukad ja muude seadmete automaatne surve vasikate eesmärgiga tagastamise südant verega. Antikoagulantravi hepariiniga on esmavaliku ravis õndlalümfisõlm tromboosi või proksimaalse jala veenid. Suukaudne varfariiniga algab teine ​​kolmandal päeval hepariinravi. Trombolizna ravi koosneb fibrinolüüsi süsteem, mis hoiab vere voolu lagunemise fibriini agregaadid. Patsiendid, kellel on süvaveenide tromboos, kellel on vastunäidustus antikoagulandid kandidaatide ravi blokaadi halvem vena cava, kas otse või kasutades soolevalendiku seadmed ja vältida fataalne kopsuemboolia.


Vabandame võimalike kirjavigu. See lehekülg on tõlgitud "healtcare-center.blogspot" Deep vein thrombosis
Close